Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
BİST 9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bayburt Vakfı’ndan burs kazanan öğrenciler belli oldu

Bayburt Vakfı’ndan burs kazanan öğrenciler belli oldu
25 Kasım 2022 10:51 | Son Güncellenme: 30 Kasım 2022 14:17
A+
A-

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı’ndan burs almaya hak kazanan 716 öğrencinin ismi belli oldu.

Kurulduğu günde buya 12.000 öğrenciye burs veren Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfından yapıla kısa açıklamada şu iadelere yer verildi:

“Bu yıl 716 öğrencimize bur sağlayarak eğitime destek olmaya devam ediyoruz. Yeni Öğrenci yurtlarımızın da hizmete girmesinin ardından farklı ve daha çok burs imkanı sağlanacaktır.

Akademik,Kültürel çalışmalara ve araştırmalara destek olacağız. Hedefimiz,Vakfımıza sürekli gelir getirecek imkanları sağlamak, kesintisiz ve sürdürülebilir bir hizmet yapılabilmesinin önünü açmak olacaktır.

Vakfımızın gelir kaynaklarını artırarak, kültürel çalışmaların ve akademik çalışmaların desteklenmesine, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine ve akademik araştırmaların desteklenmesi, eğitim programlarının oluşturulması ve zenginleştirilmesi, ortak araştırma-geliştirme çalışmalarının yapılması için destek sağlayacağız.”

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı İletişim Tel: 0212 632 20 25

 

YORUMLAR

  1. bayburt69 dedi ki:

    Tek kelimeyle ayıp! Maddi durumu iyi olup bu paraya tenezzül eden de haksızlığa çanak tutan da vebal altında olduğu aşikar.

  2. Öğrenci dedi ki:

    Torpilin yeni ismi referans olmuş. Şehir dışında okuyanlara ve ihtiyacı olanlara verilmeyen bu burs birilerinin gözüne hoş görünmek için belirli kişilere (listenin içindeki ihtiyaçlı arkadaşlar hariç) verildiği aşikar. Karar merciinin gönlü rahatsa söylenecek çok bir şey yok. Referansı sağlam olan arkadaşlara hayırlı olsun.

  3. Engn dedi ki:

    Bu vakfın amacına hizmet etmediğini , burs adı altında öncelikle varlıklı ve maddi gücü yerinde olan tanıdıklara para dağıttığına şahit oldum. Tanıdığım maddi gücü yerinde olan daha doğrusu bursa ihtiyacı olmayan, üstelik ailesinin yaşadığı şehir olan Bayburt’ta okuyan arkadaşlarıma burs çıkarken , Şehir dışında hatırı sayılır bir bölüm kazanan ve babası emekli ve kirada olan bana burs çıkmadı. Sizede sisteminize de yazık çok yazık. Burs başvuru alıp uğraştırmayın insanları. Hazır listelerinize paraları dağıtmaya devam edin SİZ.

  4. Memleketini seven bir kişi dedi ki:

    Ben başvurmadım. Ama gerçekten ihtiyacı olana verseydiniz keşke burada yazan isimlerin çoğu gerçekten zengin bu sebepten ülkenin torpil yapıp verdiği bursları memleketimde de aynı şekilde verilmesi çok üzücü bu hayatta her şey torpil ama öbür dünya da torpil yok maalesef. Hayır yapıyorsunuz ama kime yaptığınız kişilere hayır olmaz. Hayır gerçekten ihtiyaç sahibi öğrencilere yapılmalıdır.

  5. Fatih dedi ki:

    Biz de başvurduk. Gerçekten ihtiyacımız olmasına rağmen çıkmadı. Bari bizden daha fazla ihtiyacı olanlara çıkmış olsun diye düşündüm ama bu listedeki tanıdığım kişilerden gayet hali vakti yerinde olanlar var. Neye göre bu öğrencileri şeçtiniz. Hangi gerekçeyle seçtiniz anlam veremiyorum.

  6. Bayburtlu bi üniversite öğrencisi dedi ki:

    Bayburtluyum. Bayburt’ta yaşıyorum. 4. Sınıfım. 1. Sınıftan beri her sene başvuru yapıyorum ama her sene çıkmıyor. Çıkan isimlerde maddi durumunu gayet yakından bildiğim insanlar var ve hiç de ihtiyaç sahibi olduklarını düşünmüyorum. Gerçekten ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiğinize emin misiniz? Ya da milli eğitim müdürlüğü, esnaf zenginler camiasından olanları itina ile mi seçiyorsunuz anlamış değilim.Bayburtlu bir genç olarak bu durumun hiç adil olmadığı kanısındayım. İhtiyaç sahibi gençler başlığı ile verilen bu bursun hangi kriterlere göre verildiğini görmek içler acısı. Her sene olmadı seneye diyordum. Ama bu sene “ Torpil sağlam değilmiş ” diyorum. Yazık.

    1. murat dedi ki:

      aynen katılıyorum bildiğim, durumu iyi olmayan öğrenciler var ve burs çıkmamış neye göre veriyorlar kime veriyorlar büyük bir soru işareti….