Dolar 32,5988
Euro 34,7628
Altın 2.496,63
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt vaka sayıları endişe verici şekilde artıyor

Bayburt vaka sayıları endişe verici şekilde artıyor
25 Ocak 2022 13:35 | Son Güncellenme: 25 Ocak 2022 13:47
A+
A-

İllere göre 100 bin kişide görülen vaka sayıları 8-14 Ocak tarihleri arasında 111,10 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Bayburt’ta 1-7 Ocak tarihleri arasında 100 bin kişide 48,83 olan vaka sayısı yüzde 110 artarak 100 bin kişide 111,10 seviyelerine yükseldiği görülüyor. Yani vaka artış oranları endişe verici şekilde artmaya devam ediyor.

Diğer taraftan ise Bayburt’ta en son ki vaka sayılarına göre günlük 48 vaka tespit edildi. Bu durum ise Omicron varyantının yaygınlaşmasıyla birlikte kentte vaka riskinin her geçen gün arttığını gösteriyor. Hastanede günlük alınan testlerin dörtte birine yakının pozitif çıktığı anlamına geliyor.

Hastanede tedavi görenlerin içerisinde yoğun bakımda tedavisi devam eden hastaların dışında, tedavi gören ve temaslı olanlar ise yaklaşık 600 kişi bulunuyor. Bütün bu veriler günlük olarak değişkenlik gösteriyor.

25 Aralık 2021 tarihine bakıldığında 21.98 olan vaka sayısı, 25 Ocak 2022 tarihinde yani bir ay sonrasında 5 kat artmış durumda.  Bayburt’ta aşılanma yüzdesi ise uzun süredir artmıyor. Verilerde yüzde 70.6 olarak görülüyor.

 

 

YORUMLAR

  1. HAhmet dedi ki:

    ya ne güzel gurbetcileri suçluyorduk bu hastalık konusunda !
    Neyse ki suçlanacak üni öğrencileri var !!!

  2. Bayburtlu dedi ki:

    Aşı yetmiyor. Hasta olanlar toplum içinde maskesiz, başkasını umursamazsız dolaşıyor.Yetmiyor ağız ağıza sohbet ediyorlar.
    Daha birksç gün önce çalıştığım yerdeki bayan çalışanı uyardığımda ” adaam bir şey olmaz” deyip dolaşıyordu. Bir yandan da öksürüyor, hapşırıyor. Ne maske, ne temizlik… Ayrıca iş yerine rapor alıp gelmemesi gerekiyor. Kimin umurunda… Salgın bu kafayla hiç durur mu?

  3. Yusuf dedi ki:

    Yüzde 70 aşılanmış bir şehirde, vaka artıyor deniliyorsa; ya aşılar işe yaramıyor, ya testler yanlış sonuç veriyor ya da söylenildiği gibi bir ölümcül salgın yok. Ölümcül bir salgın ancak test ile tespit edilebiliyorsa ortada bir mantık hatası vardır. Bu korku paranoyasını artık bırakmak gerekiyor.

  4. Ramazan dedi ki:

    Caddede ve kapalı mekanlarda kimse doğru dürüst maske takmıyor ki olacağı buydu. Ayrıca sigara içilen mekanlarda çok fazla ve sürekli dolu bildiğim kadarı ile kapalı mekanlarda sigara içmekte kanunen yasaktı. Yetkililere buradan sesleniyorum acaba bu mekanları ben mi denetleyecektim de görevimi unuttum mu?