Dolar 32,5130
Euro 34,8145
Altın 2.467,95
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Bayburt Üniversitesinin projesi TÜSEB tarafından onaylandı

Bayburt Üniversitesinin projesi TÜSEB tarafından onaylandı
18 Nisan 2022 21:21
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı/TTO Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Hümeyra İspirli’nin yürüttüğü “Özel Tıbbi Amaçlı Probiyotik Beslenme Ürünlerinde Kullanım Potansiyeli Bulunan Yeni Nesil Probiyotik Adayı Akkermansia muciniphilanın İzolasyonu ve Probiyotik Niteliklerinin Belirlenmesi” adlı proje Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından onaylandı.

Proje ile son dönemlerde terapötik ve probiyotik potansiyeli nedeni ile büyük öneme sahip olan A. muciniphilanın insan kökenli kaynaklardan izole edilip tanımlanması ve genotipik çeşitliliğinin belirlenerek önemli probiyotik niteliklerinin açığa çıkarılması hedefleniyor.

Öğretim Görevlisi Dr. Hümeyra İspirli, desteklerinden dolayı Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen başta olmak üzere, Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül’e, tüm akademik ve idari paydaşlarına teşekkür etti.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, önemli bir proje ile üniversitemize ve bilime katkı sağlayan Öğretim Görevlisi Dr. Hümeyra İspirli’ye başarılarının devamını diledi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.