Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt Üniversitesi’nin bir proje daha TÜBİTAK’tan destek aldı

Bayburt Üniversitesi’nin bir proje daha TÜBİTAK’tan destek aldı
28 Nisan 2022 17:33 | Son Güncellenme: 28 Nisan 2022 17:34
A+
A-

Bayburt Üniversitesi öğretim üyeleri geliştirdikleri projeyle TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında destek aldı.

Bayburt Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan, “Yeşil Ekstraksiyon Yöntemleri Kullanılarak Elde Edilen Zeytinyağı Bazlı Propolis Ekstraktlarının Kimyasal İçeriklerinin Belirlenmesi ve Optimizasyonu” başlıklı çalışma, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Yürütücülüğünü, Aydıntepe Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nesrin Ecem Bayram’ın gerçekleştireceği projede Aydıntepe Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Naciye Kutlu Kantar ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Sinan Bayram araştırmacı olarak yer alıyor.

Proje ile Bayburt propolisinin kalitesinin belirlenmesi ve coğrafi işaretinin alınmasına da katkı sağlanmasının amaçlandığını dile getiren Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Bayram; “Proje ile ülkemizde son birkaç yılda yoğun şekilde tüketilmeye başlanan önemli bir arı ürünü olan propolis, zeytinyağı ile ekstrakte edilecek. Bu esnada uygulanan çevreci (yeşil) proses koşulları bilimsel AR-GE çalışması ile belirlenecek. Bu şekilde bilimsel bir temele dayandırılarak hazırlanan zeytinyağı bazlı propolis ekstraktları daha güvenli bir şekilde tüketiciler tarafından tercih edilebilecektir. Bununla birlikte projenin, Bayburt bölgesinde üretilen propolis kullanılarak gerçekleştirilecek olması, ilerleyen süreçlerde Bayburt propolisinin detaylı olarak kalitesinin belirlenmesine ve coğrafik işaretinin alınmasına da katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen başta olmak üzere, tüm akademik ve idari paydaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür eden öğretim üyesi Doç. Dr. Bayram, çalışmalara daha büyük bir motivasyonla devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.