Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 17°C

Bayburt Üniversitesini tercih eden başarılı öğrencilere Avrupa gezisi fırsatı

Bayburt Üniversitesini tercih eden başarılı öğrencilere Avrupa gezisi fırsatı
4 Ağustos 2023 15:03 | Son Güncellenme: 4 Ağustos 2023 15:05
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı, öğrencilere için planladığı Avrupa seyahatine 50 öğrenci gönderecek.

Yeni akademik dönemde Bayburt Üniversitesini tercih edecek olan başarılı öğrencilerden 20’sinin yanı sıra mevcut öğrencilerden oluşan 50 kişilik bir grubu, Avrupa’nın cazibe merkezi olan şehirlerinde kültürlerarası etkileşim yolculuğuna çıkacak.

Bayburt Üniversitesinin uluslararasılaşma atılımları kapsamında planlanan “Seyyah Öğrenci” vizyonunun çıktısı olan Avrupa seyahatlerinin ilki Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı destekleriyle gerçekleşecek.

Öğrencileri evrensel düşünmeye teşvik etmek ve kültürlerarası deneyim imkânlarıyla çok yönlü entelektüel kimlik kazandırmak amacıyla hayata geçen “Seyyah Öğrenci” projesi kapsamında, her yıl yeni tercih yapan en iyiler ile mevcut kayıtlı bir grup öğrencinin Avrupa’ya ve dünyanın diğer kültür merkezlerine seyahati hedefleniyor.

Bu yıl Avrupa seyahatine gönderilecek ilk “Seyyah Öğrenci” grubunun Bayburt Üniversitesini tercih edecek en iyi 20 yeni öğrenci ile 30 mevcut kayıtlı öğrenciden oluşması planlanıyor. Başarı göstergelerine göre Bayburt Üniversitesini yeni tercih edecek olan öğrencilerden en iyi yerleştirme puanına sahip olan 20’sinin yanı sıra kayıtlı oldukları birim tarafından seçilecek 30 öğrencinin katılacağı Avrupa seyahati ile kültür elçiliklerinin gelişmesi ve sosyal medyada başlatılacak bir hikaye anlatıcılığı formatının olgunlaşması bekleniyor.

“Bavulunuzu hazırlayın; Avrupa’ya Gidiyorsunuz”

“Seyyah Öğrenci” projesi hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “15. Yılımızı kutlamak için öğrencilerimizi beklerken, yeni dönem heyecanının tüm kayıtlı öğrencileri ve yeni tercih yapacak olan öğrencileri sardığının farkındayız. Bavulları toplama ve üniversiteye gitmek için yola koyulma zamanı yaklaşıyor. Bu geleneksel bavul toplama klasiğini düşünerek öğrencilerimize geleneksel bir rol tasarladık ve seyyah öğrenci projesi ortaya çıktı. Öğrencilerimize diyoruz ki, ‘Bavulunuzu toplayın, Avrupa’ya gidiyorsunuz!’. Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı ile başlattığımız projede öğrencilerimize çağrımız ve vaadimiz bu olacak. İlk etapta 20’si yeni, 30’u kayıtlı öğrencilerimizden oluşan bir seyyah grubunu Avrupa’ya yolcu edeceğiz. Üniversitemizin Nizamiye kapısında düzenleyeceğimiz törende diyeceğiz ki, ‘Bir Kapıkule olmasa da bu kapı da Avrupa’ya ve Dünyaya açılıyor’. Zaman ilerledikçe göndereceğimiz öğrenci çeşitliliğini ve sayısını artırarak Dede Korkut diyarını yeniden bir seyyahlar diyarı kılacağız ve İpek yolunu kültürel olarak canlandıracağız.” dedi.

Yeni Nesil Dede Korkut’lar ve Dijital Hikaye Anlatıcıları

Bayburt’un en önemli kültürel ve tarihsel değerlerinden biri olan Dede Korkut’un bir hikâye anlatıcısı olduğuna dikkat çeken Rektör Türkmen, “Millî ve evrensel hafızamızı kuran hikaye anlatıcılığıyla tüm dünyada ve UNESCO nezdinde bir kültürel miras kabul edilen Dede Korkut, yeni nesil dijital hikaye anlatıcılığına da ilham olmuş bir şahsiyettir. Bugünün dijital hikaye anlatıcıları ile Dede Korkut arasında bir nesil bağı kurmak için Avrupa’ya göndereceğimiz seyyah öğrencilerimizin deneyimlerini anlatacakları YouTube, Instagram, TikTok ve Twitter hesapları açacağız ve özel bir seyyah öğrenci web sayfasında deneyimlerin paylaşıldığı etkileşimli bir platform kuracağız. Böylece projemizin zamanla biriken bir hikâyeler bütünü olarak tüm öğrencilere ilham olmasını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.