Dolar 32,5503
Euro 34,8831
Altın 2.447,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 14°C
Per 14°C

Bayburt Üniversitesi’ne eğitim alanında TÜBİTAK desteği devam ediyor

Bayburt Üniversitesi’ne eğitim alanında TÜBİTAK desteği devam ediyor
3 Ocak 2024 20:57 | Son Güncellenme: 3 Ocak 2024 21:00
A+
A-

Proje yürütücülüğünü ve koordinatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kılınç’ın üstlendiği “Sağlık Bilimleri Alanında Teknoloji Odaklı Girişimcilik, Patent Süreçleri ve Finansman Sağlama Eğitimi” başlıklı proje, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Bayburt Üniversitesinin entegre kalite yönetimi hedefleri bağlamında gerçekleştirilmesi hedeflenen öncelikli konu başlıklarına yönelik proje odaklı çözüm uygulamalarına bir yenisini ekleyen projenin, ülkenin patent ve dış finansman teminine yönelik atılımlarına yerel bir bağlam kazandırması bekleniyor.

Bayburt Üniversitesinin çevrim içi altyapısında 7-8 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan etkinlik kapsamında sağlık bilimleri alanlarında eğitimlerini sürdüren farklı bölge ve üniversitelerden lisans öğrencilerine bilim ve etik, kaynak tarama, bilimsel bilgiye erişim, TÜBİTAK programlarının ve öncelikli araştırma alanlarının tanıtımı, sağlık teknolojileri, e-sağlık uygulamaları, sağlıkta yapay zekâ ve nesnelerin interneti, iş fikirlerine finansal destek sağlama, patent süreçleri ve sağlıkta teknoloji odaklı girişimcilik konularında eğitimlerin verilmesi hedefleniyor. Bayburt Üniversitesinden akademisyenlerin de eğitmen olarak yer aldığı etkinlikte ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi’nden eğitmenler görev alacak.

Projenin genel içeriği ve önemi hakkında açıklamada bulunan Dr. Öğr. Üyesi Kılınç, “Yapılacak olan etkinlik ile sağlık bilim ve teknolojilerindeki son gelişmelerin incelenmesi, sağlık alanındaki projelerin patentlerinin alınması ve finansmanının sağlanması konusunda bilgi düzeyinin arttırılması ve sağlıkta girişimcilik bilincinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Verilecek olan eğitimlerin neticesinde katılımcıların sağlık alanında daha girişimci rol almaları ve patent süreçleri konusunda bilgi sahibi olmaları sağlanarak ülkenin kalkınmasına destek olmaları projenin yaygın etkisini arttıracaktır. Bu projenin hazırlanma ve uygulama süreçlerinde yönetsel motivasyon desteği sunan Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, Rektör Yardımcımız ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürümüz Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül’e ve Teknoloji Transfer Ofisimiz personeline teşekkür ederim.” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

  1. BURAKREİS dedi ki:

    NE OLACAK Kİ SANKİ OKUSA ÇOCUKLAR DAYILARI OLMADIĞI İÇİN AŞGARİ ÜÇRETLİ BİR FİRMAYA İŞE GİRİP ÇALIŞAKCAKLAR LİYAKAT EĞİTİMİ VERİLMELİ BUNLAR BOŞ