Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt Üniversitesinden TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde “Rekor” Düzeyde Başvuru

Bayburt Üniversitesinden TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde “Rekor” Düzeyde Başvuru
22 Kasım 2022 21:56
A+
A-

Bayburt Üniversitesi TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde 2022 yılını rekor başvuruyla kapattı.

TÜBİTAK’ın 2209-A Üniversite Öğrencileri Bilimsel Araştırma Projeleri Destek Programı 2022 yılı birinci döneminde başvurduğu 252 projeden 96’sı kabul edilerek Türkiye genelinde 11. sıraya yükselen Bayburt Üniversitesi, 2022 yılı 2. dönem çağrısına 300 projeyle katılarak rekor düzeyde başvurmuş oldu.

Türkiye’deki Üniversiteler arasında belirgin bir sıralama ölçütü olan TÜBİTAK 2209-A öğrenci projelerinde başvuru dönemlerinde çıtayı yükselten Bayburt Üniversitesi, 2022 birinci dönem sonuçlarında 22 sıra birden yükselerek Türkiye’deki 182 üniversite arasında 11. sırayı elde etmişti. Bayburt Üniversitesi sıralama başarısını aşmak amacıyla kapsamı genişletilen Proje Seferbirliği çerçevesinde 300 başvuruya ulaşmıştır.

Başvuru rekorunu kırmak için başlatılan altyapı ve hazırlık çalışmalarının sonuç vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, “Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in projeler vizyonu tüm aile üyelerimiz arasında paylaşılan bir hedefe dönüştü. Rektörümüzün vizyonunun üzerine kendilerinden bir şeyler ekleyen tüm akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz, belirledikleri hedeflere ve rekorlara yönelik proje odaklı eylemler geliştirdiler. Rekor, bizim değil öğrencilerimizin koyduğu bir hedefti ve biz bu hedefi teşvik ettik. Niceliği nitelikle destekleyen bu proje vizyonu ile daha fazla başarının geleceğinden eminiz.” dedi.

Türkiye Yüzyılına adım adım yaklaşırken, Cumhuriyetin yüzüncü yılında TÜBİTAK 2209-A öğrenci projeleri kategorisinde ilk 10’a girme hedefini duyuran Rektör Türkmen, “Kısa bir süreye büyük hazırlıklar, hayaller ve başarılar sığdırdık. Teknoloji Transfer Ofisimiz öncülüğünde başlattığımız Proje Seferbirliği, Üniversitemizin bilim camiasındaki saygınlığını perçinledi. Bugün, birçok üniversitenin proje hareketliliğine esin oluyoruz. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için bolca projeye ve amaçlara yönelik ortaklıklara ihtiyacımız var. İlerleyen dönemde hedefimiz, üniversiteler arası projeler geliştirmek. Bunu da başaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.