Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt Üniversitesi’nden Kadınlar Günü Etkinliği

Bayburt Üniversitesi’nden Kadınlar Günü Etkinliği
10 Mart 2020 08:21 | Son Güncellenme: 27 Mart 2020 04:07
A+
A-

Bayburt Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Ehram ve Afiş Sergisi ile Kadın’a Dair başlıklı panel düzenlendi.

Bayburt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik ve Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırlanan kadın ve yaşam temalı 43 afiş tasarımı ile birlikte Bayburt Üniversitesi dokuma atölyelerinde ehram kumaşından yapılan şal, çanta, kravat, yelek, elbise ve ayakkabı gibi otuz farklı ürünün tanıtıldığı sergi açıldı. Bayburt Üniversitesi Kültür Merkezi Sanat Galerisinde gerçekleşen ‘Ehram ve Afiş Sergisi’nin ardından, ‘Kadın’a Dair’ konulu panele geçildi.

Bâbertî Külliyesi Prof.Dr.Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen ve moderatörlüğünü Bayburt Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Keleş’in yaptığı ‘Kadın’a Dair’ konulu panelde, İlahiyat Fakültesi Öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Rumeysa Bakır Dayı ‘Savaşın Kadın Kalemine Yansıması, Lübnan Örneği’, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Azime Günaydınlı ‘Kadın Sağlığının Önemi ve Kritik Dönemlerde Kadın Sağlığının Korunması ve Geliştirilmesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Hüsniye Bülbül ise ‘Kadınlarda Fiziksel Aktivite ve Spor’ başlıklı sunumlarıyla, katılımcılara bilgi verdiler.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen sergi ve panele, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un eşi Rüveyda Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Uçurum, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.