Bayburt Medya Haberler, Son Dakika Haberleri, Haber-Analiz, Video

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bayburt Üniversitesi’nden gıda sektörü için önemli adım! TÜBİTAK tarafından destekleniyor

Yayınlanma:
ABONE OL
Bayburt Üniversitesi’nden gıda sektörü için önemli adım! TÜBİTAK tarafından destekleniyor

Bayburt Üniversitesi’nin attığı önemli bir adım ile gıda sektöründe geniş yer buldu. Ayçiçek tohumundan elde edilen proteinlerin gıda sektöründeki kullanımını daha da geliştirmek için önemli bir adım atan Bayburt Üniversitesi’nin bu projesi TÜBİTAK tarafından da destekleniyor.

Bayburt Üniversitesi’nin TÜBİTAK tarafından desteklenen projesi geniş yankı buldu. Üniversite, Ayçiçek tohumundan elde edilen proteinlerin gıda sektöründeki kullanımı daha da geliştirilecek. TÜBİTAK destekli proje kapsamında Ayçiçek proteinlerinin özellikleri optimize edilerek yeni nesil gıda ürünlerinde kullanılmaya hazır hale getirilecek.

PROJE TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

Bayburt Üniversitesi’nin projesiyle ilgili tüm detaylar araştırılıyor. Aydıntepe Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğretim elemanı Mustafa Onur Yüzer tarafından yürütücülüğü üstlenilen ve Doç. Dr. Naciye Kutlu Kantar’ın araştırmacı olarak yer aldığı projede Ordu Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi’nin araştırmacı ve danışmanları da katılıyor. Ayçiçek Tohum Küspesi Protein İzolatlarının Glikasyon Yönetimiyle Modifikasyonunun Yanıt Yüzey Metodu ve Yapay Sinir Ağları-Genetik Algoritma Kullanılarak Optimizasyonu ve Model Gıda Sisteminde Değerlendirilmesi isimli proje, 2024 yılı 1. döneminde TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri destek programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

GIDA TEKNOLOJİSİ ALANINDA ÖNEMLİ KATKI SUNMAYI AMAÇLIYOR

Başlatılan bu proje özellikle gıda teknolojisi alanında önemli katkı sunmayı amaçlamaktadır. Bu proje kapsamında Ayçiçek tohumu küspesi protein izolatlarının modifikasyonuyla elde edilecek olan yeni bileşenlerin model gıda sistemlerinde değerlendirilmesi hedeflenmekte. Bu proje süresince RSM ve ANN-GA gibi ileri seviye optimizasyon teknikleri kullanılacak ve en uygun sonuçlar elde edilecek.

İlgili Haberler