Dolar 32,4560
Euro 34,7804
Altın 2.479,86
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bayburt Üniversitesi’nden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliği

Bayburt Üniversitesi’nden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliği
19 Mayıs 2021 17:00 | Son Güncellenme: 19 Mayıs 2021 17:01
A+
A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümü, Bayburt Üniversitesinde iki farklı etkinlikle kutlandı. 

Bayburt Üniversitesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümüne özel çevrim içi bir söyleşi ve konferans düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlar iki farklı oturumla gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Betül Gıdık’ın yaptığı ‘Spor ve Ahlak’ başlıklı söyleşiye dünya çapında şampiyonluklar elde etmiş ve Bayburt Üniversitesinde görev yapan milli sporcular katıldı.

Söyleşiye katılan, dünya karete şampiyonu, Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Kul; dünya boks şampiyonu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Onur Şipal ile dünya boks şampiyonu, Beden Eğitimi Öğretmeni Önder Şipal, programın moderatörü tarafından kendilerine yöneltilen soruları cevapladılar.

‘Spor ve Ahlak’ başlıklı söyleşide kendi tecrübelerinden hareketle gençlere tavsiyelerde bulunan milli sporcular ayrıca; elde ettikleri sportif başarılar, spor ve ahlak ilişkisi, sporun eğitim ve sosyal hayata etkileri hakkında katılımcılar ile deneyimlerini paylaştılar.

Söyleşiye, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen de uzaktan bağlantı yöntemiyle çevrim içi olarak katıldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen programlara katılım sağlayan şampiyon sporculara ve programların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Türkmen, gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutladı.

‘İstiklale Doğru’ başlıklı konferansa ise konuşmacı olarak Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Metin katıldı. Konferansta konuşan Prof. Dr. Metin, 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Metin; “102. yılını kutladığımız 19 Mayıs 1919, Türk milletinin var olma mücadelesi açısından büyük önem taşıyan ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü gençlere armağan etmesi de bu bakımdan büyük önem taşır. Atatürk, Cumhuriyetimizin emanetçisi olarak gençlerimizi görmektedir. Eğitimde, bilimde, sanatta, siyasette ve sporda rekabet gücüne sahip gençlerimizin yetiştirilmesini hedeflemiştir.” dedi.

‘İstiklale Doğru’ başlıklı konferansın moderatörlüğü de yine Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Betül Gıdık tarafından yürütüldü. 

Katılımcılardan gelen soruların, konuşmacılar tarafından cevaplandırılmasının ardından programlar sona erdi.

YORUMLAR

  1. Bayburtlu dedi ki:

    Şahsen boksun spor dalı olarak yapılmasına karşıyım. İnsan onurunu zedeleyen bir durum. İki insanın birbirini dövmesi kadar utanç verici bir durum olmaz. Ama öyle insanlar alışmış ki normal geliyor. Kendilerine sor horoz dövüşüne karşı geldiğini savunurlar; ama iki insanın ağzını gözünü şişirmesine , beyin travması geçirmesine, beyin kanamasına yol açan boksun spor olduğunu savunurlar. Sporun insana beden ve ruhen sağlık ve rahatlama vermesi gerekmez mi? Boksta ne beden ne ruh ikisi de pert durumunda. Beden ve ruh Allahın insana emanet ettiği şeylerdir. Çık kafanı gözünü şişirt adı da spor. Daha güzel sporlara…