Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 22°C
Çar 17°C

Bayburt Üniversitesi’nde Tecrübe Sohbetlerinin ilk konuğu Vali Eldivan odu

Bayburt Üniversitesi’nde Tecrübe Sohbetlerinin ilk konuğu Vali Eldivan odu
5 Ocak 2024 22:50
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Bilgi ve Değerler Öğrenci Topluluğu, Gençlik Pusulası Öğrenci Topluluğu ve Girişimcilik ve Kariyer Öğrenci Topluluğunun iş birliğinde, “Çay Bizden, Sohbet Sizden” sloganıyla başlayan Tecrübe Sohbetleri programının ilk konuğu, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan oldu.

Kültür Merkezindeki Genç Ofis’te gerçekleşen Tecrübe Sohbetlerini düzenleyen Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Topluluklarından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Vali Eldivan, hayat hikayesinden bahsederek başladığı otobiyografi anlatımında eğitim, kaymakamlık ve valilik süreçlerine değindi. Meslek hayatı boyunca edindiği tecrübeleri ve bu tecrübelerin kazandırdığı yenilikçi bakış açılarını anlatan Eldivan, karar verme ile tecrübe arasında idarenin verimliliği açısından hassas bir denge olduğunu sözlerine ekledi. Kendini anlatmasının ardından öğrencilerin yönetim, meslek yaşamı, kariyer hedefleri ve öneriler konularında paylaştıkları soruları içtenlik yanıtlayan Vali Eldivan, denemek ile öğrenmek arasındaki ilişkiye değinerek öğrencilere “denemekten ve girişimci ruhtan” ödün vermeden hedeflerine yürümeleri gerektiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, moderatörlüğünü üstlendiği programın sonunda katılımları için Vali Eldivan’a şükranlarını bildirdi. Rektör Prof. Dr. Türkmen, “Burası bir gençlik meclisi ve bu meclisin en önemli kültürel bütünleştiricisi olan çaylarımızı yudumlayarak bir başarı hikayesinin mihenk taşlarına tanıklık ettik. Gençlerimiz, hayal, hedef ve ruh olarak en üst yetkinlikte ve motivasyonda olduklarını bizlere her daim hissettirirken, en önemli tamamlayıcı olan tecrübeyle etkileştiklerinde özgüvenlerini olgunlaştırmış olacaklar. Bugünkü sohbet, gençlikten tecrübeye uzanan bir başarı yolunu göstererek öğrencilerimize referans oldu. Bu güzel etkinliğe vesile olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Prof. Dr. Mahir Kadakal, Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ve Genel Sekreter Nazmi Karabulut da iştirak ederek öğrencilerin heyecanlarını paylaştılar. Vali Eldivan etkinlik sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek Ehram Ürünleri Satış Mağazasını ziyaret etti ve coğrafi işaretli ürünleri inceledi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.