Dolar 32,5969
Euro 34,8046
Altın 2.501,74
BİST 9.476,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt Üniversitesinde Sosyal Etkinlikler Yoğunlaşıyor

Bayburt Üniversitesinde Sosyal Etkinlikler Yoğunlaşıyor
2 Nisan 2014 17:25 | Son Güncellenme: 9 Aralık 2014 15:25
A+
A-

Bayburt Üniversitesi 2014 yılında başlattığım sosyal etkinlikleri son zamanlarda yoğunlaştırmaya başladı.

“Bayburt Üniversitesi Yeni Kütüphanesine Kavuştu”
Üniversite İlahiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Prof. Dr. Asri Çubukçu kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, kütüphanenin oluşumunda büyük emeği olan Prof. Dr. Asri Çubukçu, Rektörümüz Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Rektör Yardımcısı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Sezgin Akbulut, İlahiyat Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın, Bayburt Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. İhsan Çubukçu ve akademisyenler katıldı.

Dekan Tozlu’nun 3 bin civarında yaptığı kitap bağışı ve İlahiyat Profesörü Asri Çubukçu’nun bin civarında kitabı bağışlamasıyla oluşturulan kütüphane, ilahiyat fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerine hizmet verecek.

Dekan Hacımüftüoğlu; açılış sonrası yaptığı konuşmada, ilahiyatın laboratuvarının kütüphane olduğunu dile getirerek “ciltler dolusu kütüphaneler oluşturmalıyız. Kitap bağışlamak çok büyük fedakarlıktır. Özellikle bağışlayanların çocukları için daha büyük fedakarlıktır. Burada ilahiyat fakültesi kurmak bizim için bir hayaldi, bunu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni kampüse taşındığımızda daha büyük kütüphaneler oluşturacağız.” Dedi.

Rektör Coşkun da konuşmasında şunları dile getirdi; Asri hocamla öğrenci hoca ilişkimiz çok eskilere dayanır. Asri hocam derse geldiğinde en az 7-8 kitap ile gelirdi. Onun kitap sevgisini çok iyi bildiğimden yaptığı fedakarlığının boyutunu çok iyi anlıyorum. Onun bu kitap sevgisinin tüm öğrencilerimize örnek olmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki dönemde de yeni kampüse taşınmamızın ardından kütüphanelere gerekli önemi fazlasıyla vererek, üniversitemize yeni kitaplar kazandırmaya gayret edeceğiz. Kütüphaneler üniversitelerin olmazsa olmaz kurumlarındandır. Kitapsız bir okul düşünülemez. Yeter ki talep olsun biz yeni kütüphaneler açmaya her zaman hazırız.

Açılışın ardından bu özveri ve fedakarlıklarından dolayı Prof. Dr. Asri Çubukçu ve Prof. Dr. Necmettin Tozlu’ya Rektör Coşkun tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

“Engelli Olmak Engelleri Aşmaya Engel Değildir”

Bayburt Üniversitesi Beyaz ay Kulübü tarafından organize edilen, Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda üniversite öğrencilerine “Temel İşaret Dili Eğitimi” konulu seminer düzenlendi.

Program Acemi Gönüllüler isimli topluluğun üyeleri tarafından verildi. Programda İşaret dili ile Alfabenin, Sayıların, Günlerin, Ayların, Renklerin, Ülkelerin, Yakın Kişilerin ve işaret dilinde diyaloğun nasıl yapılacağı hakkında bilgiler verildi.

Her ülkenin kendine has bir işaret dili olduğuna değinen Burakhan Uğurlu “ Her ülkenin kendi işaret dili kendi kültürünü yansıtmaktadır ve uluslararası anlamda Uluslararası organizasyonlarda kullanılmakta olan bir uluslararası işaret vardır” dedi. Türk işaret dili dünyada 44. Resmi işaret dili olarak tanıyor. Türkiye işret dilinin 120 yıllık bir tarihi vardır.

Uğurlu Engelli olmanın yaşamaya engel olmadığını, aksine azimle çok büyük başarıların bile mümkün olabileceğini belirtti.

Program sonunda işitme engelli bir bireyin azmi neticesinde çok iyi bir şekilde piyano ve gitar çaldığını anlatan bir video izletildi.

“Kütüphaneler Haftasını Okuyarak Kutladılar”

Bu yıl “Hayat Boyu Kütüphaneler” temasıyla 50. Kütüphaneler Haftası kapsamında üniversitede 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen okuma etkinliği düzenlendi.

Her yıl Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından organize edilen okuma etkinliği 81 ilde aynı anda 12:30-13:00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Bayburt Üniversitesi Merkez Kütüphanesi önünde düzenlenen Okuma etkinliğine Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Esen Taşğın, Kütüphane Daire Başkanı Hayrettin Dilek, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesinde Kütüphaneler Haftası ve kitap okuma etkinliği hakkında açıklama yapan Rektör Yardımcısı Tozlu, üniversitenin kitap demek olduğunu ve üniversitelerin her zaman kitap ile içi içe olunan bir eğitim kurumu olduğunu belirtti.

“Türkiye’de gerçekten okuma yazma oranı eskisi gibi değil. Kitaba mührünü vurmuş bir ceddin torunları olarak maalesef bugün istatistiklere baktığımız zaman kişi başına düşen kitap okuma oranı 4 kişi gibi çok düşük bir rakam” diyen Tozlu şunları söyledi; “Medeniyetler kitapla kuruluyor, kitap olanı tespit ediyor. Kitapların anasıda biliyorsunuz vahiyle gelen kitaplar sayfalar halinde evvela geliyor sonra nihayet kuran ile mühürleniyor onlarda. O bakımdan ceddimiz buna büyük bir saygı göstermiş ve Kurana dayalı cehtlerini uzun yıllar devam ettirmiş büyük medeniyetler kurmuşlardır. Biz o medeniyetlerin çocuğu olarak bugün üniversitelerin ilk önceki fonksiyonu okutmak olması gerekiyor. Kitaba eğilmek olması gerekiyor, bilgiyi düşünceyi eylemi kitapla bağlamak gerekiyor. Biz bunlardan uzak kaldık. Bir ülkenin temelini düşünce teşkil eder. Tefekkürü olmayan bir yerde düşüncesi olmayan bir yerde medeniyet olmaz gelişme olmaz, o bakımdan Üniversitelerinde bence ilk önce ve hiç ıskalamamaları gereken temel mesele tefekkürdür, düşüncedir, okumadır, kitapla olan dostluktur. Bunun yollarını açmamız lazım, Bunu kurmamız lazım bunu ortaya getirmemiz lazım toplum olarak.”

Konuşmasına kitap konusunda tavsiyelerde bulunarak devam eden tozlu şunları dile getirdi; “Bizim ceddimiz çok güzel eserler yazmış hem de mum ışığında. Çıra ışığında. Bizim bugünkü imkanlarımızı düşünün, öğrencimizin kitapla olan bağlantısını düşünün. O bakımdan kitapla olan bağımızı yeniden geliştirmemiz lazım, yeniden pekiştirmemiz lazım, yeniden kitapla gecelememiz lazım, düşünceyle gecelememiz lazım, bunu başardığımızda Dünyada başaracağımız başka şeyler bunların arkasından gelecek. Bütün bunları bizlere kazandıracak olan kitaptır. O bakımdan diz çökeceğiz, kitapla günümüz geçecek. Kitapla saatlerimiz geçecek. Tekrar kitaplı bir medeniyetin evlatları olmuş olmayı ispat edeceğiz. Lütfen üniversiteli olmanın ayrıcalığını kitapla yüklenerek, kitaba yükleyerek düşüncelerinizi var edin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.