Dolar 32,4842
Euro 34,7685
Altın 2.490,12
BİST 9.536,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C

Bayburt Üniversitesinde Parlamento Kuruldu

Bayburt Üniversitesinde Parlamento Kuruldu
5 Kasım 2015 22:37 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2020 17:01
A+
A-

Bayburt Üniversitesinde “Yasama Semineri, Model Parlamento” etkinliği yapıldı.

Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri, siyaset bilimi ve parlamento çalışmaları konusundaki seminerde model parlamento oluşturarak uygulama yaptı.

Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’ndaki seminerde yaşları 18 ila 25 arasında değişen öğrencilere, TBMM Yasama Uzmanı Mustafa Keleş ve Kerim Polat tarafından siyasi partiler, çeşitli resmî kurumların demokrasi bilinci, seçme ve seçilme kültürü, köklü bir demokrasi geleneği oluşturma, denetim faaliyetleri, TBMM teşkilatı ve kariyer imkânları konularında bilgiler verildi.

Öğrenciler daha sonra oluşturdukları model parlamentoda model anlamda yasama çalışması yaptı.  Öncelikle parti gruplarını oluşturarak Meclis Başkanı, Başkanlık Divanı, Başbakan, Bakanlar ve komisyonlar seçilerek oluşturulan model parlamentoda öğrenci parlamenterler, kanun tasarı ve teklifleri vererek yasama çalışmaları ile ilgili pratikler gerçekleştirdi.

Seminere Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin Çalı ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayriye Şengün ile öğrenciler katıldı.

3 1 2 3

 

YORUMLAR

  1. bayburt dedi ki:

    öğrenciyi hayata hazırlamak böyle bir şey olsa gerek. Kamu yönetimi hocalarımıza teşekkür ediyoruz.