Dolar 32,5241
Euro 34,8483
Altın 2.429,49
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt Üniversitesi’nde düzenlenen Kırsal Kalkınmada Arıcılık Çalıştayı tamamlandı

Bayburt Üniversitesi’nde düzenlenen Kırsal Kalkınmada Arıcılık Çalıştayı tamamlandı
11 Mayıs 2022 21:10
A+
A-

Bayburt Üniversitesi’nde 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen ‘Kırsal Kalkınmada Arıcılık Çalıştayı’ tamamlandı.

Yürütücülüğünü Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yaşar Erdoğan’ın yaptığı TÜBİTAK 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği programı kapsamında desteklenen ve 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen ve iki gün devam eden ‘Kırsal Kalkınmada Arıcılık Çalıştayı’ tamamlandı.

Çalıştaya Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcıları Ümmügülsüm Erdoğan, Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecihi Aksakal, Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı Uğur Vardar, arıcılar, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu ‘Covid19 Sürecinde Arı Ürünlerinin Önemi’, Prof. Dr. Sevgi Kolaylı ‘Bal, Polen, Propolis, Arı Sütü’, Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ‘Arı Ürünlerinin Coğrafi İşaret Alma Aşamaları’, Prof. Dr. Vecihi Aksakal ‘Organik Arıcılık’ ve Doç. Dr. Mahir Murat Cengiz ‘Ana Arının Önemi ve Yetiştirme Teknikleri’ gibi konular hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Basri dedi ki:

    Bu tür etkinlikleri yapılmadan önce ilgili kurumlar ve STK lar daha önceden ilgili olabilecek meslek gruplarına ve kişilere haber verirlerse belki katılımlarda daha coşkulu, daha katkılı olur. Üniversiteye alıştık zaten kendi aralarında alıp veriyorlar. Arıcılar Birliğinden haberdar edilmek güzel olurdu. Bir bilgilendirme mesajı atmışlar sağolsunlar. Akşam 17:26 da. “Çalıştayın ilk oturumu bitti yarın saat 13:00 te ikincisi başlayacak diye. Önceden nerede yayınlanıyor bu tarz haberler nerede belirtiliyor. Yılın 365 günü kurumların sayfalarını okuyamıyoruz.