Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 0°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Bayburt Üniversitesinde Dünya Barışı İçin Kitap Okudular

Bayburt Üniversitesinde Dünya Barışı İçin Kitap Okudular
2 Nisan 2015 16:59 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2020 17:02
A+
A-

Bayburt Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler, ‘51. Kütüphane Haftası’ etkinlikleri kapsamında üniversite kütüphanesi önünde Kitap okudu.

‘Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Barış İçin Okuyoruz, Kitapla Barışıyoruz’ adlı etkinliğe öğrencilerin yanısıra Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sezgin Akbulut, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Gavgalı, Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr.Fatih Yalçın, Bayburt Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Aras Ünsal,  Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hayrettin Dilek, akademisyenler katıldı.

Etkinlikle ilgili bir konuşma yapan Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hayrettin Dilek, Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından düzenlenen Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından da desteklenen, Türkiye çapında toplu ve eş zamanlı olarak uygulanan Geleneksel Kitap Okuma Etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Daire Başkanı Dilek, “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı anısına  ‘Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler’  teması ile kutlanan 51. Kütüphane Haftası’nın temasına uygun olarak meydanlarda  ‘Kültürlerarası Diyalog’ kapsamında ‘Dünya Barışına’ dikkat çekmek için kitap okuyoruz.  Bu yıl 4.sü gerçekleşecek olan geleneksel ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ etkinliğini ‘KİTAPLA BARIŞIYORUZ’ sloganı ile kutluyoruz. 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 81 ilde şehir merkezlerinde, büyükşehirlerin ilçelerinde toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak için üniversiteler ve Bakanlıklara bağlı kütüphaneciler, bilgi ve belge yönetimi bölümü öğrencileri, akademisyenler, yazarlar, çizerler, yayıncılar ve okurlar hep birlikte Kitap okuyarak toplum bilinçlendirilmeye çalışılıyor. Çünkü Ülkemizde her 100 kişiden sadece 4’ü kitap okuyor.  Yüzde 22’si gazete okuyor. Yüzde 25’i radyo dinliyor ve Yüzde 94’ü de televizyon izliyor. Bu nedenle, bizler de Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak medeniyetimizin “okuma emri” üzerine kurulduğunu belirterek ve bu etkinliğe destek vererek Üniversitemizde de gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkı ve desteklerinden dolayı Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, Üniversitemiz Öğrenci Konsey Başkanlığına, Sosyal Medya Kulübü Başkanlığına ve tüm katılımcılara, Destek veren herkese gönülden teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum “dedi.

Daha sonra Bayburt Üniversitesi Kitap okuma etkinliği ödül törenine geçildi. Son bir yıl içerisinde en fazla kitap okuyan  Bayburt Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü 2.sınıf Öğrencisi Hayırlı Özmen’e Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sezgin Akbulut; ikinci en çok kitap okuyan Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü 2. Sınıf Öğenicisi Aynur Şahinoğlu’na Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Gavgalı, kütüphaneyi en çok kullanan Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Harun Aslan’a Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr.Fatih Yalçın tarafından üniversite logolu çok çeşitli hediyeler ve teşekkür belgesi verildi.

Etkinliğe Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Sosyal Medya Kulübü de katkıda bulundu.

Bayburt Üniversitesinde Dünya Barışı İçin Kitap Okudular 1 Bayburt Üniversitesinde Dünya Barışı İçin Kitap Okudular 2 Bayburt Üniversitesinde Dünya Barışı İçin Kitap Okudular 3 Bayburt Üniversitesinde Dünya Barışı İçin Kitap Okudular 4

YORUMLAR

  1. Savaş Karabulut dedi ki:

    Dünyadaki gerçek hazinenin kitap olduğunu okumayı seven her insan bilmektedir.Dünya barışı için böyle bir organizasyonda emeği geçenleri kutluyor, akademisyen ve öğrenci kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum.

  2. Umut dedi ki:

    Kitap “saklı bir Hazinedir, kapağını açtığın anda bu hazine senindir.” Kitap, barıştır.