Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bayburt Üniversitesi’nde Bahar Yarıyılında yüz yüze eğitim başladı

Bayburt Üniversitesi’nde Bahar Yarıyılında yüz yüze eğitim başladı
1 Mart 2021 21:32 | Son Güncellenme: 2 Mart 2021 21:27
A+
A-

Bayburt Üniversitesinde 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında uygulanacak eğitim modelleri belli oldu.

Bayburt Üniversitesinde (COVİD-19) salgını nedeniyle yapılan düzenlemelere göre 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında gerçekleştirilecek olan eğitim modelleri ve bu modellerin uygulanacağı bölümler belirlendi.

Yapılan düzenlemeye göre Bayburt Üniversitesinde 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında eğitim-öğretim hizmetlerinin yüz yüze, hibrit (karma) ve uzaktan eğitim modelleri ile gerçekleştirilmesine karar verildi.

Bayburt Üniversitesi, Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında, YÖK kararı ile üniversitelerin örgün öğretime ara vermesi sonrasında; yüz yüze, hibrit ve uzaktan eğitim sistemi hazırlıklarını tamamlayarak bahar yarıyılında uygulanacak olan eğitim modelleri ve bu eğitim modellerinin uygulanacağı bölüm ve programları belirlemiş oldu.

2020-2021 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı eğitim-öğretim faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci” rehberi ile 17.02.2021 tarihli yazısı doğrultusunda, Bayburt Üniversitesinde bahar yarıyılında da öğretimin sekteye uğramaması için tüm altyapı ve bilişim sistemleri konusunda hazırlıklarını tamamlandı. Tamamlanan bu hazırlıklılar kapsamında yüz yüze, hibrit ve uzaktan eğitim sistemi ile öğretim faaliyetlerinin yürütüleceği Bayburt Üniversitesinde tüm öğrenci ve  öğretim elemanları sisteme tanımlandı.

Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Bayburt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Aydıntepe Meslek Yüksekokulu ve Demirözü Meslek Yüksekokulunda faaliyetlerine devam eden on üç bölüm ile yirmi iki programın yüz yüze eğitim modeli ile gerçekleştirilmesine karar verildi. Yüz yüze eğitimin yapılacağı bu birimler dışında yer alan birimlerde ise bahar yarıyılına hibrit ve uzaktan eğitim modeli ile devam edilmesi kararlaştırıldı. Bayburt Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında uygulanacak olan eğitim modelleri ve bu modellerin uygulanacağı bölümlerle ilgili ayrıntılı bilgiye birimlerin kendi web adreslerinden ulaşılabiliyor.

Bayburt Üniversitesi olarak gerekli alt yapıya sahip olduklarını da  kaydeden Rektör Coşkun, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın başkanlığında yürütülen çalışmalar doğrultusunda faaliyetlerine devam eden Bayburt Üniversitesinin, 14 bini aşkın öğrencisine çeşitli öğretim modellerine göre eğitim verecek gerekli altyapı ve donanıma sahip olduğunu vurgulayarak; bu süreci, Bayburt Üniversitesinin alanında yetkin personellerinin destekleri ve öğrencilerinin özverili yaklaşımlarıyla en verimli  şekliyle tamamına erdireceklerini dile getirdi.

Bayburt Üniversitesi’nde 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında Yüz Yüze Eğitim-Öğretim faaliyetleri aşağıdaki bölümlerde gerçekleşecek:

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Beslenme ve Diyetetik bölümü

Sanat ve Tasarım Fakültesi

Resim Bölümü

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu

Antrenörlük Bölümü

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu

Tasarımı Bölümü  (Grafik Tasarımı)

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü (İş Sağlığı ve Güvenliği)

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü (Özel Güvenlik ve Koruma)

Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü (Fotoğrafçılık ve Kameramanlık)

Bayburt Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu

Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü (Yaşlı Bakım)

Tıbbı Hizmetler ve Teknikler Bölümü (İlk ve Acil Yardım)

Tıbbı Hizmetler ve Teknikler Bölümü (Optisyenlik)

Tıbbı Hizmetler ve Teknikler Bölümü (Tıbbi Laboratuvar Teknikleri)

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü (Aşçılık)

Aydıntepe Meslek Yüksek Okulu

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü (Harita ve Kadatsro)

Gıda İşletme Bölümü (Gıda Teknolojisi)

Demirözü Meslek Yüksek Okulu

Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü

İş Makineleri ve Operatörlüğü Bölümü

 

YORUMLAR

  1. sinirhastası dedi ki:

    haberden anladığım kadarıyla öğrenci gelecek….yüz yüze eğitimin şu zamanda uygulanması yanlıştır. Zaten olan olmuştur esnaf yarım dönemle kurtarılamaz , kaybolan eğitim yarım dönemle kurtarılamaz, Gelen öğrencinin ailesinde para yok çocuk ne yapacak burada , eğitim verecek personelin morali yok, hiç olmassa bu dönemde uzaktan olsa idi. yanlış bir karar diye düşünüyorum… kurban bayramında vakalar memlekette nasıl arttıysa öğrenci trafiğide arttıracaktır diye öngörüyorum…saygı ve selamlarımla…