Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 24°C
Çar 26°C

Bayburt Üniversitesi’nde Aşçılık Mutfağı Açıldı

Bayburt Üniversitesi’nde Aşçılık Mutfağı Açıldı
2 Aralık 2022 08:45
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümde aşçılık mutfağı açıldı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Aşçılık Programının uygulama dersleri için dünya lezzetlerinin hazırlanabileceği bir konseptte tasarlanan aşçılık mutfağı törenle açıldı.Açılışa özel olarak Türk Mutfağının lezzetleri sunuldu.

Açılışta konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Bugün hizmete açtığımız uygulama mutfağının da öğrencilerimize önemli tecrübeler katmasının yanında gastronomi alanında da üniversitemizi ileriye taşıyacağından şüphemiz yoktur. Mesleki eğitimin öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmada ve ülkemizin kalifiye ara elemana olan ihtiyacını karşılama hususunda önem arz ediyor. Hizmete giren mutfağın Bayburt Üniversitesi ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen akademisyenlere ve personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ceyhan, kurulan iki profesyonel mutfağın Dünya Mutfağından lezzetlere yönelik aşçılık eğitimi için gerekli bütün donanıma ve aynı anda 48 öğrenciye hem teorik hem de uygulama eğitimi verilebilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Destekleri için Rektör Türkmen’e teşekkür eden Ceyhan, sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendireceklerini belirtti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.