Dolar 32,5224
Euro 34,9382
Altın 2.439,31
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt Üniversitesi Türkiye Taekwondo Şampiyonasından 4 madalya ile döndü

Bayburt Üniversitesi Türkiye Taekwondo Şampiyonasından 4 madalya ile döndü
18 Ocak 2023 16:41
A+
A-

Bayburt Üniversitesi öğrencileri Konya’da düzenlenen Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonasını 1 altın, 3 bronz madalya ile tamamladı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından 13-17 Ocak 2023 tarihleri arasında Konya’da düzenlenen Taekwondo Şampiyonasında Bayburt Üniversitesi öğrencileri başarılı performans sergileyen öğrenciler, 72 ilden 745 kulüpten 2047 sporcunun katıldığı şampiyonayı 1 altın, 3 bronz madalya ile tamamladı.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencilerinden Deniz Dağdelen 54 Kg kategorisinde altın madalya kazanırken, Muhammed Emin Açıkgöz 87+ Kg kategorisinde, Emircan Turan 68 Kg kategorisinde, Orkun Ateşli ise 87 Kg kategorisinde bronz madalya ile şampiyonayı tamamladılar. Ayrıca Spor bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi bölümü öğrencilerinden Arif Köse, 87+ Kg kategorisinde toplamda 5 rakibine galip gelerek çeyrek finale yükseldiği turnuvaya sakatlık sebebiyle devam edemedi.

Elle ettikleri başarıdan dolayı öğrencileri ve antrenörleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, başarının çeşitlenmesinin ve farklı kategorilere yayılmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Rektör Türkmen, “Taekwondo disiplini dünyada ilgi gören ve kurumsal olarak seçkinlerin yarıştığı bir prestij alanını ifade ediyor. Bu zor ve birçok seçkinin yarıştığı turnuvada, farklı alt kategorilerde başarıya ulaşmak; ferdî olarak değil kurumsal olarak olgunlaşan başarı kültürüne işaret etmektedir. Bu başarının kültürel tesisindeki altyapı ve üstyapı çalışmalarına katkı sunan tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Sporda ekol olma parolasına sıkı sıkıya bağlı olan öğrencilerimiz, mücadele ettiğimiz tüm turnuvalarda göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Artık tüm turnuvalarda, alacağı sonuç merakla beklenen ve izlenen bir spor ekolü olduğumuzu gururla ifade edebilirim.” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.