Dolar 32,5556
Euro 34,8951
Altın 2.430,18
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Bayburt Üniversitesi Türk Okçuluğu takımı bronz madalya kazandı

Bayburt Üniversitesi Türk Okçuluğu takımı bronz madalya kazandı
1 Haziran 2023 14:40
A+
A-

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun (TÜSF) Fatih Belediyesi ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlediği ÜNİLİG Fetih SporFest’teki Geleneksel Türk Okçuluğu Büyük Erkekler kategorisinde yarışan Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları takım halinde 3. olarak bronz madalya kazandı.

Türk okçuluğu kategorileriyle 11 ilden 17 üniversite takımın yer aldığı turnuvada 41’i kadın, 42’si erkek olmak üzere toplamda 83 sporcu mücadele ederken, Büyük Erkekler kategorisinde koşulan finallere damga vuran Bayburt Üniversitesi GSK sporcuları bronz madalya başarısı gösterdi. Öğrenciler Hakan Ünlü, Ömer Okay, İsa Koç ve Miran Mert İlgin’in yer aldığı Bayburt Üniversitesi GSK, Afyon Karatepe Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesinin ardından podyuma çıkan 3. takım oldu.

Sporcuları tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Geleneksel sporlarımız arasında önemli yere sahip olduğunu düşündüğümüz Okçuluk, her şeyden önce binlerce yıllık kültürel kodları taşıyan ortak mirasımızdır. Nasıl ki her spor dalı kendi kültürünü inşa ediyorsa Geleneksel Türk Okçuluğunun da bir kültürel işlevi vardır. Ancak bu işlevde diğerlerinden farklı olarak kültürün kendi sporunu inşa ettiği görülür. Üniversitemizin spor yönetimi vizyonunda en önemli ilkelerden biri olan geleneksel mirasın yaşatılması konusunda yürüttüğümüz altyapı ve sporcu yetiştirme çalışmalarının sonucunu aldığımızı görmek, memnuniyet verici. Takım halinde bronz madalya kazanan öğrencilerimizi, Spor Bilimleri Fakültemizin şampiyon sporcular yetiştirme hedeflerini gerçekleştirdikleri ve geleneksel mirasımızın yaşatıldığı önemli temsil alanlarında Üniversitemizin de yer almasına katkı sundukları için tebrik ederim. Umarım bir sonraki şampiyonada Fethin sembolleri arasında yer alan Geleneksel Türk Okçuluğunun şanına yaraşır başarıyı gösterir, atalarımızın mirasına olan sadakatimizi bir kez daha ispatlamış oluruz.” dedi.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.