Dolar 32,5258
Euro 34,7471
Altın 2.490,46
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun İle Dobra Dobra

Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun İle Dobra Dobra
23 Eylül 2018 17:20 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2020 16:57
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Medya’nın sorularını cevapladı.

Kuruluşunun 10’uncu yılını geride bırakan Bayburt Üniversitesi, eğitime ve Bayburt’ta sağladığı katkılarla her geçen dönem büyümeye devam ediyor.

Rektörlük görevinin ikinci dönemini sürdüren Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun 2018-2019 eğitim öğretim dönemi öncesi Bayburt Medya’nın sorularını cevapladı. Son dönemlerin en uzun soluklu ve en verimli bir röportajının gerçekleştiği, kamuoyunun merak ettiği bütün soruları yönelttiğimiz Rektör Coşkun, verdiği dobra dobra cevaplarla üniversite hakkında kafalardaki bütün soruları cevapladı.

Ülkedeki üniversiteleri şehirlerden bağımsız görmenin mümkün olmadığını belirten Rektör Coşkun, “ İllerdeki üniversiteleri tercih eden öğrenciler önce o ilin nasıl bir yer ve imkanlarının neler olduğunu, daha sonra ise üniversitesi hakkında bilgiler alarak kararlarını öyle verirler. Öğrencinin bu  düşüncesi bütün iller için geçerlidir. Bayburt üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin çoğunluğu kız öğrencilerden oluşuyor. Bunun en büyük özelliklerinden birisi de Bayburt’un güvenli şehir olmasından kaynaklanıyor. Aileler çocuklarını Bayburt’a bırakıp döndüklerinde gözleri arkada kalmıyor. Bu memleketin evlatları olarak hepimiz şehrimizin algısını daha da olumlu yönde geliştirmek adına elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor.” Dedi.

Baberti Külliyesinin bulunduğu alanda yeni bir şehrin kurulmaya başladığını söyleyen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Baberti Külliyemizde, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Adalet Meslek Yüksek Okulu, İnsan Toplum Bilimleri Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, ayrıca 140 Lojman, Konuk Evi, Araştırma Laboratuvarı, Cami, Yaşam Merkezi, Kütüphane, 2500 Kişilik Kapalı Spor Salonu, 2 Bin Kişilik Kız Öğrenci Yurdu, Tenis Kordu, Halı Saha, Voleybol ve Basketbol sahaları, gibi temel yaşam merkezlerinin oluşturulduğu bir külliyeye sahibiz. Ek yerleştirmelerle birlikte tahminen öğrenci sayımız bu yıl 12500-13000 aralığında olacak.

Dede Korkut kampüsümüz ise eğitim vermeye devam edecek. Kamuoyunda burasının kapanacağına dair söylentiler var. Bu söylenti gerçek değil. Burası kesinlikle kapanmayacak ve taşınmayacak. Burada minimum 4500-5000 öğrenci olacak. Çevre esnafımız bunu böyle bilsin ve planlamalarını da buna göre yapsınlar. Dede Korkut Kampüsümüzde, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okuluda burada bulunacak. Bayburt üniversitesi olarak 4 farklı yerde kampüsümüz var. İkisi Bayburt il merkezinde diğerleri ise Aydıntepe ve Demirözü ilçelerimizdeki kampüslerdir.” şeklinde konuştu.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, aşağıda bir bölümü sıralanan soruları detaylarıyla cevapladı. 

Rektör Coşkun’a yöneltilen sorular bazıları şöyle:

Baberti Külliyesine öğrenciler için üniversite ek servis koyacak mı?

Bayburt Üniversitesi Yüzme Havuzu halka tekrar açılacak mı?

Bayburt Üniversitesi Kapalı Spor Salonu halka açık olacak mı?

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında yeni kaç bölüm açıldı, kaç bölüme öğrenci alınabildi?

Öğrencilerin barınma sorunu var mı?

Baberti Külliyesi yanındaki DSİ binaları kalkacak mı?

Baberti Külliyesi karşısındaki araziler imara açılıyor mu?

Nitelikli öğrenci ve öğretim üyelerinin Bayburt’u tercih edebilmeleri için hangi yollar denenmeli ?

Bayburt Üniversitesi marka oluşturmak için neler yapıyor, hangi uygulamaları gerçekleştiriyor?

Toplumsal duyarlılık konusunda hangi çalışmalar hayata geçiriliyor?

Öğrencilerin en çok alış veriş yaptıkları yöntem şekli nedir?

Bayburt Üniversitesinde öğrenciler için sosyal yaşam alan sorunu var mı?

Öğretim üyeleri için lojman sıkıntısı var mı?

TANAP projesi kapsamında hangi uygulamalar yapılıyor?

Bayburt Üniversitesi açık kapı projesini ne zaman uygulamaya geçirecek?

Bayburt Üniversitesi askeri kışlanın bulunduğu alana ne zaman çıkacak?

Bayburt Üniversitesi Rektörü Coşkun öğrencilere hangi tavsiyelerde bulundu?

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’la bir saatten fazla süren röportajın tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=dGVxEOhxLWQ

 

 

YORUMLAR

  1. hakkı dedi ki:

    üniversitedeki laboratuvar toprak tahlili için 100 tl istiyor köylüden adaletmi bu sn. rektör…haberiniz yoksa haberdar olun rektör bey… köylü zaten karnını zor doyuruyor…

  2. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Sn Rektörümüze çalışmalarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.
    Eğitim dünyası ve özellikle belli seviye ye gelmiş ülkemiz geleceğini emanet edeceğim yavrularımız ve Devletimizin ilelebet payidar ola bilmesi açısından büyük önem arz ediyor.
    Bu nedenle kaliteli eğitim vermeli,zamanı yakalayıp, zamanın teknolojisini yakalamış daha ileri dönem teknolojileri geliştirmemiz iyi olur.
    İyi bir eğitim kurumu olabilmek, aynı zamanda ülkemiz içerisinde bulunan bütün üniversiteler arasında ve uluslar arası alanda parmakla gösterilebilen bazı bölümlerin ön plana çıkması lazım;
    Üniversitemiz ve Bayburt ta mesleki alan da eğitim veren meslek liseleri arasında koordinenin iyi seviyede olup, liselerin daha cazip hale gelmesi ve mesleki yeterliliği olan ara eleman ve mühendislerin yetişmesi ve projelerin beraber geliştirilmesi Bayburt adına faydalı olur.
    Üniversitemizin Dede Korkut alanında olduğu gibi, Barbeti külliyesinde daha üst seviyede ağaçlandırma ve yeşile önem verilmesini temenni ederim.

  3. ali dedi ki:

    sayın rektöre ösym nin verileri ışığında doluluk oranı neden düşük sorusunu sorsaydınız keşke. Rektör bey niteliksel işler yapmak yerine vizyonu doldurmaya çalışıyor.