Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt Üniversitesi Önemli Bir Çalıştayı Tamamladı

Bayburt Üniversitesi Önemli Bir Çalıştayı Tamamladı
14 Kasım 2015 07:44 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2020 16:58
A+
A-

Bayburt Üniversitesi’nin organize ettiği “Türkiye’de Üniversite Gerçeği ve Bayburt Üniversitesi” Çalıştayı sona erdi.

Yeni Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştayın değerlendirme oturumunda konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, “Çalıştaya katılanlar gerçekten bize ufuk çizdiler. Çalıştaya ülkemizde bu alanda çok etkin olan arkadaşlarımızı davet ettik. Onların tekliflerinden, önerilerinden istifade edeceğiz. Bu teklif ve önerilerin bir kısmı hemen yapılabilir, bir kısmı için mevzuat değişiklikleri gerekebilir; ama eğitimle olan kısmına ise çok daha ciddi emek vermemiz gerekecek. Nitelikli insan yetiştireceğiz ama üniversitenin yetiştirdiği bu nitelikli insan, yeni nesilleri nasıl yetiştirecek? Bu ciddi bir konudur. Ayrıca üniversite gençliğinin her zaman dinamik kalması da önem arz etmektedir. Bu çalıştayın üniversitemiz için iyi bir çalıştay olduğunu, katılımcıların bizler için bir vizyon çizdiğini düşünüyor, bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

2 gün süren çalıştay 5 oturum halinde gerçekleşti. Başkanlığını Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın yaptığı ilk oturumda Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadir Çeliköz, Üniversitede Uluslararası Anlaşmanın Boyutları ve Ölçütleri; İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Önal, Medeniyet ve Diriliş Kavramları Bağlamında Sezai Karakoç’un Üniversite Telakkisi; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Faruk Yaylacı, İşletme Hastalığına Tutulmuş Toplumda Yüksek Öğrenim Kurumları: Öze Dönüş ya da Yeni Bir Üniversite İmkânı; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enes Gök, Yükseköğretimde Kalite Paradoksu; Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ersin İlhan, Yükseköğretim Kalite Yolculuğunda Sahici Olmak tebliğlerini katılımcılarla paylaştı.

İkinci oturumu Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu yönetti. Bu oturumda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil Yükseköğretimde Uluslararası Anlaşmanın Kritik Başarı Faktörleri: Muğla Örneği; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Çiçek, Üniversite: Hakikat Arayışının Mekânı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zihni Merey:  Eğitim Fakültelerinin Akreditasyon Sorunu; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yayla: Değişen Dünyada Üniversite; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Yusuf Acuner, Üniversitelerde Lisansüstü Çalışmaların Niteliğini Üzerine; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Topsakal, Türkiye’de Öğretmen Yeterlilikleri Üzerine Bir İnceleme bildirilerini sundu.

Üçüncü oturumun başkanlığını Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefa Taşdelen yaptı. Bu oturumda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Topal, İlim Geleneğimiz Bağlamında Üniversite; Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Coşkun, Üniversite Sanayi İşbirliği; Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanefi Bayraktar, Mühendislik ve Eğitim;  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemalettin İpek, Yönetim Bilimindeki Gelişmeler Bağlamında Eğitim Yönetimi ve Yeni Üniversiteler; THY Strateji Planlama ve Yatırımlar Mühendisi Yrd. Doç. Dr.  Zeliha Akça, Türkiye’de Havacılık, Türk Hava Yolları ve Üniversiteler üzerine konuştu.

Dördüncü oturumu Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Gülcü yönetti. Bu oturumda İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Duruhan, Bayburt Üniversitesi Vizyon ve Misyon Çalıştayı; Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güncan, Bayburt İlinde Tarımsal Yapı; Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Izgar, Bayburt Üniversitesinin Önemli Sorunlarından Biri: Kurumsallaşma konularındaki bildirilerini paylaştı.

Beşinci oturum Bayburt Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, tarafından yönetildi. Bu oturumda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Üniversitelerde Yönetim Problemi: Bir Üniversite Nasıl Olmalı?; Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Kimlik İnşaasında Üniversitelerin Rolü; Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Gülcü, “Üniversitelerin Geleceği” Perspektifinde Bayburt Üniversitesi Örneği, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefa Taşdelen, Üniversite Gerçeği ve Bayburt Üniversitesi: Sorunlar ve İmkânlar tebliğlerini sundu.

https://www.youtube.com/watch?v=VJmTgheBz3k

1 2 3

YORUMLAR

  1. Dursun dedi ki:

    Bu hususta en önemli çalışmayı yapmış BAYPROJE derneğinin (Prof.Dr.Rıfat YILDIZ ve Akın BAYRAK) neden çağrılmadığını anlamıyorum. Bu hususta BAYPROJE çok ciddi bir çalışma yapmış ve bu çalışmasını bir kitap haline getirmiştir.