Dolar 32,5431
Euro 34,9157
Altın 2.429,23
BİST 9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt Üniversitesi, Okçuluk ve Bowling sporlarında başarılarını devam ettiriyor

Bayburt Üniversitesi, Okçuluk ve Bowling sporlarında başarılarını devam ettiriyor
28 Şubat 2022 09:03 | Son Güncellenme: 28 Şubat 2022 09:06
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, Geleneksel Türk Okçuluğu sporcuları ile Bowling sporcuları başarılarına yenilerini ekledi.

Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları; 25-27 Şubat tarihlerinde Samsun Bowling Akademi Salonunda düzenlenen Sezai Üçyol Kış Ligi’nin en iyilerinin yarıştığı Bowling turnuvası ve Samsun Okçuluk salonunda gerçekleşen Okçuluk turnuvasına katıldı. 

Türkiye’nin en iyi 48 erkek sporcusunun yer aldığı Sezai Üçyol Kış Ligi’nin en iyilerinin yarıştığı Bowling turnuvasında Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Umut Diyar Gök çeyrek finale kadar yükselme başarısı gösterdi. Çeyrek finalde karşılaştığı rakibine elenen Araştırma Görevlisi Gök turnuvayı başarılı bir şekilde tamamlamış oldu.

Aynı tarihler arasındaki Okçuluk Turnuvası ise 531 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Turnuvaya, Bayburt Üniversitesinden Doç. Dr. Murat Kul, Dr. Öğretim Üyesi Ümit Yıldırım, Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Aksoy, Öğretim Görevlisi Onur Şipal ve öğrenciler Yusuf Bayar, İbrahim Palas, Önder Şipal ile Antrenör Miraç Makul katıldı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Aksoy’un çeyrek finalde elendiği turnuvada Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü takım olarak elemeleri 82 takım arasından 10. sırada bitirerek, ilk defa katıldıkları salon koşusunda önemli bir başarı elde ettiler.

Gerek alt yapı gerekse lojistik açıdan kendilerine desteklerini esirgemeyen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve üniversite yöneticilerine teşekkürlerini sunan Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, gerçekleştirdikleri faaliyetlerle Bayburt ve Bayburt Üniversitesini hep üst sıralarda tutmak hedefiyle çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler. 

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise şehrin, bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sunmak için bilimsel anlamda gösterdikleri gayretin yanında, spor alanında da söz sahibi olma hedefleri olduğunu kaydetti. Bütün spor dallarını  önemsediklerinin altını çizen Rektör Türkmen, tüm kulüp sporcularını elde ettikleri başarılarından dolayı tebrik etti.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.