Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Üniversitesi öğretim üyeleri deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarında

Bayburt Üniversitesi öğretim üyeleri deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarında
1 Mart 2023 15:45 | Son Güncellenme: 2 Mart 2023 22:40
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarında aktif bir şekilde görev yapıyor.

Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, depremden en fazla etkilenen illerden biri olan Adıyaman’daki hasar tespit çalışmalarına katılarak bölgedeki yapı stoğunun hızlı bir şekilde dönüştürülmesi için aralıksız bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Hacı Süleyman Gökçe, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Alper Kâmiloğlu, Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Selim Hatipoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ruşen Sınır ile birlikte destek personeli Ali Gültekin’in Rektörlük görevlendirmesiyle gittikleri Adıyaman’da yürüttükleri hasar tespit çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yeniden inşa edilmesi planlanan bölge yaşamının altyapısına önemli bir destek sunuyor.

Dört kişilik ekiple her gün onlarca binanın hasar tespitini yapan akademisyenler, tarama çalışmalarının planlanan sürede tamamlanması için çalışıyor. Tarama faaliyetleri hakkında bilgi aktaran Doç. Dr. Gökçe, “Depremin ilk anından beri Rektörlüğümüz koordinasyonunda sürdürülen destek çalışmalarının parçası olarak uzmanlık alanımız çerçevesinde faydalı olmaya çalıştık. Önceki safhada çeşitli televizyon kanallarında farkındalık yayınlarına katılmıştık. Birimler arası istişareler sonucunda sahada hasar tespit ihtiyacı olduğu bilgisi resmî kaynaktan teyit edilince vakit kaybetmeden bölgeye intikal ettik. Bölgedeki yapı stoğunun önemli bir kısmı sürdürülebilir yaşam için risk oluşturuyor. Hızlı dönüşüm kapasitesi için tarama çalışmaları büyük önem arz ediyor. Biz ve sahada çalışan yüzlerce ekiple çok kısa sürede tamamlanması beklenen çalışmalar, yeniden bir yaşam dokusu tesis etmek için bilimsel altyapı görevi üstlenecek. Biz mesai mefhumu gözetmeden çalışarak bölgesel yeniden kalkınmada üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız.” dedi.

Bölgedeki destek faaliyetleri hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise, “Depremin ilk gününde duyduğumuz acıyı, bölgesel kenetlenme ve dayanışma için bir güdüye dönüştürdük. Çünkü acının yoğunluğuna eşdeğer bir emekle yeniden ayağa kalkabilirdik. Bunun için tüm beşeri, teknik ve teçhizat kapasitemizi seferber ettik. Lojistik ve insani yardımlar dışında bugün bölgesel yeniden kalkınma ve dönüşüm hareketinin ihtiyaç duyduğu hasar tespit çalışmaları için gerekli görevlendirmeleri gönüllülük esasıyla gerçekleştirdik. Tüm akademisyenlerimizin gönüllülükte tereddüt etmeyişinden gurur duyuyoruz. Sürekli iletişimde olduğumuz saha ekibinin canhıraş çalışmalarını takip ediyoruz. Bölgedeki çalışmaların geneline bakınca çok kısa bir sürede yeniden ayağa kalkacağımıza dair umudumuz artıyor. Sahada görev alan tüm personelimize teşekkür ediyor, muvaffakiyet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bu değerli 4 bilim adamı , öğretim üyemize şöyle seslenmek istiyorum NEREDEYDİNİZ ,DEPREM OLMASIMI LAZIM ? çalışmalarınız Bayburt’a nasıl yansıyacak göreceğiz.. Bayburt’ta görüntüsüyle deprem görmüş gibi ,sadece ölen yok. Geometride olmayan her türlü şekilde binamız var , 6-7 bin nüfusun yaşaması gereken alanda 28 bin nüfus yaşıyoruz, çarşı içi yüksek kat tam rezalet, mahallelerde ondan beter ,var olan taş binalar kaybolmuş, TARİH VE KÜLTÜR şehrini mahvetmiş TURİZME kapatmışız, Çoruh nehri ve kenarları ayrı bir facia, koruk dediğimiz tarım arazileri imara açılmış tam bir kepazelik ve rezillik , bu kirli ve çarpık
    yapılaşma trafik sorununu getirmiş ,ÜNİVERSİTE, BELEDİYE ve STK’lar bu depremden ders almışlar mı ? sonuçları kente nasıl yansıtacaklar göreceğiz. Umutlu da değilim.. GÜÇLÜ ,KARARLI,UYGULAYAN İRADE ARIYORUZ.
    BAYBURT YIKILARAK DÜZELİR…