Dolar 32,5516
Euro 34,9670
Altın 2.423,82
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Bayburt Üniversitesi öğrencisi Yıldızoğlu, bilek güreşinde dünya ikincisi oldu

Bayburt Üniversitesi öğrencisi Yıldızoğlu, bilek güreşinde dünya ikincisi oldu
24 Ekim 2022 11:37
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Yusuf Ziya Yıldızoğlu, Antalya’da düzenlenen Bilek Güreşi Dünya Şampiyonasında 65kg Büyükler Dünya 2’nciliği elde etti. Bayburt Üniversitesi, bu gümüş madalya derecesi ile birlikte uluslararası turnuvalarda podyumda olma geleneğini sürdürdü.  

Bilek Güreşi Federasyonunun 14-23 Ekim tarihlerinde Antalya’da organize ettiği ve 54 ülkeden 1470 sporcunun katıldığı Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası, Bayburt Üniversitesinin madalya ile tamamladığı turnuvalar arasındaki yerini aldı. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Yusuf Ziya Yıldızoğlu’nun başarılı bir performansla finale yükselmesi ve gümüş madalya kazanması, bilek güreşi camiasında gündem oldu. Bayburt Üniversitesi sporcularının son yıllardaki madalya istikrarı, branş çeşitliliğinin artmasıyla birlikte ulusal ve uluslararası otoritelerin dikkatini çekiyor.

Kazandığı gurur verici madalya ve müsabakalar hakkındaki duygularını paylaşan Yıldızoğlu, “Bilek güreş disiplini tamamıyla güç odaklı gibi görünse de kendi içinde denge, odaklanma ve zaman yönetimi gibi temel bileşenlere dayanan bir felsefe gerektiriyor. Her zaman daha güçlü olan değil, bu felsefeyi daha iyi tamamlayan sporcu galip geliyor. Bilek güreşinin felsefesi ise her sporcu tarafından öznel motivasyonlar ile kişiselleştirilebilir. Ben, temsil ettiğim değerler ve kurumsal aidiyetimi odağa alarak motive oldum. Çünkü ismimin önünde temsil ettiğim millî değerleri ve Üniversitemin kurumsal kimliğini, kendi sporcu kimliğimin ayrılmaz bir parçası olarak görüyorum. Motivasyonumdaki bütünlükle bilek güreşinde dünyanın zirvesindekiler arasına yükseldim. Bu başarımda emeği geçen Federasyonuma ve Üniversiteme yürekten teşekkür ederim.” dedi.

Uluslararası müsabakalar için “Artık bileğimizi bükmek zor.” diyen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Heyecanla ve büyük hedeflerle takip ettiğimiz bir uluslararası şampiyonayı daha başarıyla tamamlıyoruz. Büyük hedeflerimiz, sporcularımıza duyduğumuz güven ve inançtan kaynaklanıyor. Bugüne dek hiç yanılmadık. Çünkü biz, karşılıklı güvenin tek vücut kıldığı bir aileyiz. Ailemiz, dünyanın en saygın organizasyonlarında her zaman zirve mücadelesi veren bir seçkinler akademisi olarak kendi ekolünü oluşturma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şampiyonların Üniversitesi vizyonunun sürdürülebilirliğine katkı sunan değerli öğrencim Yusuf Ziya Yıldızoğlu özelinde değerli Federasyonumuzu ve mücadele eden tüm millî sporcularımızı tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.