Dolar 32,2183
Euro 35,0203
Altın 2.500,70
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 19°C

Bayburt Üniversitesi öğrencisi Sümeyye Üçüzler, Rusya’da Şampiyon Oldu

Bayburt Üniversitesi öğrencisi Sümeyye Üçüzler, Rusya’da Şampiyon Oldu
7 Mayıs 2024 21:12 | Son Güncellenme: 7 Mayıs 2024 22:17
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde yüksek lisans öğrenimini sürdüren öğrenci Sümeyye Üçüzler, Rusya’da düzenlenen Uluslararası Kadın Atlı Okçuluk Şampiyonasının Beginner (Başlangıç) Kategorisindeki Kore Parkurunda şampiyon, Av Parkurunda (Hunt Track) ikinci oldu.

Altın ve gümüş madalya ile tamamlanan şampiyona, kadınlar klasmanında kazanılan ilk atlı spor turnuvası olması nedeniyle Bayburt Üniversitesi adına önemli bir başlangıç olarak değerlendirildi.

3-5 Mayıs tarihlerinde Rusya’da gerçekleşen şampiyonada, geleneksel Türk Okçuluğunun en zor performanslarından biri olan atlı okçuluk, dünya genelinde pek az kadın sporcunun uzmanlaştığı bir alan olurken, Bayburt Üniversitesinden bir sporcunun uluslararası arenada şampiyonluk ve ikincilik dereceleri kazanması, başarının önemini ön plana çıkardı.

Madalya töreni sonrasında yaptığı açıklamada yaşadığı haklı gururu paylaşan öğrenci Sümeyye Üçüzler, “Son yıllarda artan önemine paralel olarak geleneksel Türk okçuluğunun dünya genelinde başarı istikrarı yakalaması, bizler için en önemli motivasyondu. Türk kadınlarından miras kalan bu başarı geleneğini bugün sürdürmüş olmanın gururunu yaşıyorum. Çünkü bu spor, Türk kadınının tarih boyunca üstlendiği önemli toplumsal misyonu simgeliyor. Bu simgeyi, Üniversitemiz adına önemli noktalara taşımayı sürdüreceğim. Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e ve antrenörüme tüm destekleri için teşekkür ederim.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ise Sümeyye Üçüzler için paylaştığı tebrik mesajında, “Tebrikler Sümeyye. Yüksek lisans öğrencimiz Sümeyye Üçüzler, Rusya’da düzenlenen Uluslararası Kadın Atlı Okçuluk Şampiyonası Beginner kategorisindeki Kore Parkurunda Şampiyon; Avcılık Pakurunda İkinci oldu. Türk kadınının şanı, ancak böyle yüceltilebilirdi.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.