Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 2°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Bayburt Üniversitesi Matematik Yüksek Lisans Programı Açtı

Bayburt Üniversitesi Matematik Yüksek Lisans Programı Açtı
14 Nisan 2021 09:21 | Son Güncellenme: 14 Nisan 2021 09:28
A+
A-

Bayburt Üniversitesinde, Lisansüstü Eğitimi Enstitüsü bünyesinde Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı altında, Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programı açıldı.

Mevcut akademik birimlere ilaveten yeni akademik yılda, bölgenin gerek ekonomik gerek sağlık gerekse tarihi ve kültürel yapısına büyük katkılar sağlayabilecek öğrencilerin yetiştirileceği, Lisansüstü Eğitimi Enstitüsü bünyesinde Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programı da Bayburt Üniversitesine kazandırıldı.

Yeni açılan bölüm ve programların Bayburt Üniversitesine hayırlı olması temennisinde bulunan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun; “Lisans ve lisansüstü düzeyde açılan bütün yeni program ve bölümlerimiz, Bayburt Üniversitesinin hızlı büyümesinin ve gelişiminin önemli bir göstergesidir. Mevcut bölüm ve programlarla birlikte yeni açılan bölüm ve programlarımızla öncelikle şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin, alanlarında donanımlı bir şekilde yetişmiş yeni bireyler kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

 

YORUMLAR

  1. Ali dedi ki:

    Bayburt Rektörü çok başarılı idi, umarım yeni atanacaklar da onun gibi olur, Gümüşhane Üniversitesindeki gibi olmaz. Gümüşhane üniversitesinde fakülte sekreteri, şube müdürleri vs yükseltmelerde çok siyasi davranılıyor. Umarım bayburt üniversitesinde böyle bir durum olmaz.