Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Üniversitesi, kalkınma hedefleri için Nijerya’da

Bayburt Üniversitesi, kalkınma hedefleri için Nijerya’da
29 Mayıs 2022 20:13
A+
A-

Bayburt Üniversitesi uluslararası eğitim anlaşmaları ile 2050 yılının küresel güç merkezlerinden olması beklenen “Afrika’nın Geleceği Vizyonu ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” için eğitim diplomasilerini sürdürüyor.

Erasmus + KA107 projesi kapsamında Nijerya’nın başkenti Abuja’daki Citiedge Üniversitesini ziyaret ederek bölgesel işbirliklerini hayata geçiren Bayburt Üniversitesi akademisyenleri, yükseköğretim kademesindeki yerel diplomatlar, Türkiye Abuja Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü ile proje ortaklıkları üzerine görüşmeler yaptı.

“Yerel Değerlerle Yükselen Evrensel Üniversite” kimliği için yüzlerce üniversite ile bölgesel ve uluslararası ortaklıklar geliştiren Bayburt Üniversitesi, Afrika’nın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine destek olmak için diplomatik hareketliliklerini sürdürüyor.

Teknik Bilimler MYO öğretim elemanı Dr.Öğretim Üyesi Yunus Kaya’nın yürütücüsü olduğu Erasmus Koordinatörü Dr.Öğretim Üyesi Gökhan Kömür, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr.Öğretim Üyesi Erman Kadir Öztekin ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim elemanı Dr.Öğretim Üyesi Mustafa Özdemir’in ortak oldukları Erasmus + KA107 projesinin ilk ayağı Nijerya ziyaretiyle gerçekleşti.

Başkent Abuja’daki Citiedge Üniversitesi özelindeki ziyaret, Nijerya yükseköğretim bürokrasisinin dahil olduğu bir dizi diplomatik temasla genişletildi. Ziyaret kapsamında dersler vererek Bayburt Üniversitesinin eğitim vizyonunu tanıtan proje ekibi, karşılıklı tecrübe paylaşımlarına ön hazırlık olması için süreçler hakkında detaylı incelemelerde bulundu. Proje ekibi adına ziyareti değerlendiren Erasmus Koordinatörü Gökhan Kömür, Türkiye’nin Afrika halkları nezdindeki imajını görmenin kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını söyledi. Kömür, “Bu topraklara yabancılar hep sömürgeleştirmek için gelmiş. Türk olduğumuzu öğrenen herkes, bize gelecek için bir umut gözüyle bakıyor. Afrika, geleceği ipotek edilmeye çalışılan bir ezgin coğrafya olmasın diye çaba gösteren ülkemiz, bölgenin özgür geleceğine destek olmak için bizlere görev veriyor. Bizler Bayburt Üniversitesinin ve devletimizin gönül elçileri olarak Nijerya’nın geleceğine dokunduk. Çocuklara üniversitemizi ve ülkemizi anlattık, dersler verdik. Belki de burada el ele tutuştuğumuz küçük dostlarımız gelecekte üniversitemizde öğrenim görecekler. Burada edindiğimiz kazanımlar, gelecek nesillere miras kalacak bir kültürler mozaiğidir. Böyle bir imkanın oluşmasına katkı sunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen olmak üzere, Ulusal Ajans’a, Türkiye Abuja Büyükelçiliğine, Yunus Emre Enstitüsüne ve bizleri çok güzel ağırlayan Nijeryalı dostlarımıza teşekkür ederiz”  ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrası bilgi almak için proje ekibi ile görüşen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Afrika ile Türkiye’nin ortak bir geleceğin paydaşları olması için atılan bu adımların önemine dikkat çekti. Bayburt Üniversitesinin Türkiye’nin güzide bir eğitim kurumu olmanın ötesinde bir kültür elçisi olduğuna da vurgu yapan Rektör Türkmen, kapsamlı ziyarette birçok ulusal ve uluslararası kuruluşla güçlü ilişkiler kurmaları vesilesiyle proje ekibine teşekkür etti. Abuja Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte başka ortak çalışmalar geliştirmeyi düşündüklerini belirten Rektör Türkmen, “Biz, yalnızca bu coğrafyanın değil, tüm mazlum coğrafyaların umudu olmanın bilinciyle geleceğin eşit ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine dayanan yeni düzenini herkes için geçerli kılacak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Rektör Türkmen, ‘Projemizin ilk aşaması bizim ziyaretimizle tamamlandı. İkinci aşamada Abuja’daki Citiedge Üniversitesinden akademik temsilcileri üniversitemizde ağırlayarak karşılıklı işbirliğini ve gönül bağlarını pekiştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.