Dolar 32,5866
Euro 34,8084
Altın 2.509,62
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C

Bayburt Üniversitesi Federasyon Kupasının sahibi oldu

Bayburt Üniversitesi Federasyon Kupasının sahibi oldu
8 Mayıs 2023 08:14 | Son Güncellenme: 8 Mayıs 2023 10:39
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve Bayburt Üniversitesi Spor Kulübü lisanslı sporcusu Alperen Birsen, 5-7 Mayıs tarihlerinde Samsun’da düzenlenen 3. Lig Federasyon Kupasında topu şampiyonluğa yuvarlayarak kupayı Bayburt Üniversitesi müzesine getirdi.

Samsun Bowling Akademi Bowling Salonunda gerçekleşen ve 3. ligin en iyilerinin yarıştığı Federasyon Kupası büyük çekişmeye sahne olurken Alperen Birsen’in kupaya uzanması Bayburt Üniversitesine büyük sevinç yaşattı. Geçtiğimiz aylarda, Türkiye Bowling 3. Ligini 2. sırada bitirerek 2. Lige terfi eden Birsen, sportif başarılarına bir yenisini daha ekleyerek genç yaşta ilk ulusal düzeyde kupasını kazanmış oldu. Ligler üstü bir ulusal turnuva olarak 3. Ligi en iyi derecelerle bitiren sporcuların davet edildiği Federasyon Kupasının sahibi olan Birsen, şampiyonluk coşkusuna ilişkin olarak, “Bowlingde profesyonelleşen tüm sporcular için bir prestij hedefi ve başarma hayali olan bu büyük kupayı Üniversiteme kazandırmanın duygusunu tarif edemiyor, ancak derinlerde yaşıyorum. Tüm süreçleri birlikte sürdürdüğüm arkadaşlarıma, antrenörüme ve Dekanıma; bizlere büyük hedefler yönünden rehberlik eden Rektörümüz ve Federasyon Başkanımız Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in şahsında teşekkür ederim. Gelecekte bir gün Süper Lig kupasını da Üniversitemiz müzesine kazandırmayı çok isterim.” dedi.

Birsen’in Federasyon Kupası Şampiyonluğu başarısı vesilesiyle bir tebrik mesajı yayımlayan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Geçtiğimiz hafta üst üste kazanılan başarıların ardından süreci, Şampiyonluklar Haftası olarak nitelemiştim. Bir düzeltme yaparak öğrencilerimize, Şampiyonluklar Ayını bizlere yaşattıkları için teşekkür etmek isterim. Değerli Alperen, sporun farklı disiplinlerinde gençlerimiz için kendini keşfetme deneyimleri olduğunu kanıtlayan ve alternatif sporlar için bir tetikleyici güce ihtiyaç duyan tüm genç kardeşlerimizi örnek başarılarıyla cesaretlendiren sizler, asıl başarılarınızı yıllar sonranın yıldızları tarafından hayranlıkla anıldığınızda kazanmış olacaksınız. Başarı hikayende her daim seninle olduğumuzu bir kez daha hatırlatarak daha nice başarılara ulaşman temennisiyle seni canı gönülden tebrik ederim.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.