Dolar 32,5577
Euro 34,9065
Altın 2.425,55
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Az Bulutlu
Bayburt
27°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Bayburt Üniversitesi Elektriğini Kendisi Üretecek

Bayburt Üniversitesi Elektriğini Kendisi Üretecek
23 Haziran 2016 13:34 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2020 16:58
A+
A-

Güneş Enerjisi Santrali Projesi için gereken 3 Milyon 600 TL bütçesi Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacağı açıklanan Bayburt Üniversitesi, kendi elektriğini kendisi üretecek.

1 megavat kapasiteli, “Bayburt Üniversitesi 1 GES (Güneş Enerjisi Santrali)” adlı güneş enerjisi üretim tesisi kurulması projesinin kabul edilmesinin ardından bir açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun; “Üniversitemiz bu enerji santrali ile temiz ve sürdürülebilir enerji kaynağı güneşten kendi elektriğini kendisi üretecek.

Bu sayede petrol, doğalgaz gibi çevreye etkileri fazla fosil atıklarından enerji üretimini, hem de bu kaynaklardaki dışa bağımlılığımızı azaltarak, üniversitemiz kendi çapında ülke ekonomisine ve çevreye olumlu katkı vermiş olacak.

Bu projemizi Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal Bey’e sunduğumuzda çok heyecanlandı ve hemen resmi başvurumuzu yapmamızı istedi. Resmi başvurumuzun ardından kısa bir süre içerisinde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından talebimiz onaylandı. Çevreye, yeniliğe, Bayburt’a ve Üniversitemize duyarlılığından dolayı Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a temsil ettiğim Bayburt Üniversitesi adına teşekkür ediyorum. 

Sayın Bakanımız üniversitemiz ile ilgili projelerimize geçmişte olduğu gibi destek vermektedir. Bundan sonrada bu desteğin devam edeceğine olan inancımız tamdır.  Bu konudaki memnuniyetimizi ve şükran duygularımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. ” ifadelerini kullandı.

20-25 yıl kullanım ömürlü santral 6-7 yılda kendisini amorti edecek. Proje bir kamu kurumu olan Bayburt Üniversitesinin şimdiki koşullardaki elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını sübvanse edecek. Süreklilik arz edecek proje ile elektrik açısından dışarıya bağımlılık azalacak.

YORUMLAR

  1. bayburtlu dedi ki:

    bu da diğer (sözde) projeler gibi unutulur gider bayburt gene kendi haline bırakılacaktır

  2. etem dedi ki:

    Tabiiki haber ve üniversitemizin yaptığı sistem çok güzel fakat üniversite demek şehre katma değer katacak projeler üretmeli 2008 kurulan üniversite hiç duydunuz mu tarım alanında hayvancılık alanında çalışma yapmış köylüyle şu projede beraber çalışmış BAYBURT’a uygun şu bitkiyi şu hayvanı geliştirmiş. Lütfen kendimize bunu bir kez olsun soralım.

  3. uyuz dedi ki:

    bir tek bayburt üniversitesi değil tüm bayburt kendi elektriğini üretmelidir