Dolar 32,5470
Euro 34,7468
Altın 2.495,43
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Bayburt Üniversitesi Bowling Takımı Şampiyon Oldu

Bayburt Üniversitesi Bowling Takımı Şampiyon Oldu
3 Mart 2022 19:33 | Son Güncellenme: 4 Mart 2022 08:37
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Bowling Takımı Üniversitelerarası Bowling Türkiye Şampiyonasında takım olarak şampiyonluğa ulaştı.

Bayburt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Araştırma Görevlisi Umut Diyar Gök’ün antrenörlüğünde çalışan Bowling Takımı, 1-3 Mart tarihleri arasında, Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Samsun Akademi Bowling Salonunda düzenlenen Üniversitelerarası Bowling Türkiye Şampiyonası’na 6 erkek sporcu ile katıldı.   

Bayburt Üniversitesi sporcuları, bireysel kategoride gösterdikleri başarılar sonucunda ilk üç dereceyi alarak kürsüyü kapattı. Bireysel kategoride, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Alperen Birsen’in birinci, Fadıl İlgiz’in ikinci, Muhammet Çelik’in ise üçüncü olduğu turnuvada Furkan Kaya beşinci, Enes Ayık dokuzuncu ve Turgutcan Turgut ise on birinci olmayı başardılar.

Bayburt Üniversitesi Bowling Takımı, 7 takımdan toplamda 45 sporcunun katıldığı turnuvada takım olarak da başarılı oldu. Finalde karşılaştığı Atatürk Üniversitesi Bowling Takımı’nı eleyen Bayburt Üniversitesi Bowling Takımı turnuva sonunda şampiyon oldu. 

Dünya Bocce Konfederasyonu Başkanlığı ile Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanlığını da yürüten Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mutlu Türkmen, “Bayburt Üniversitesinin, yalnızca akademik olarak değil, sportif ve kültürel alanlarda da sürekli olarak gelişmesine yönelik gerekli destekleri vermeye devam edeceğiz. Bayburt Üniversitesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da aktif olmaya, spor branşlarına ve bu alanlarda sporcular yetiştirilmesine katkı sunmaya devam edeceğiz. Şampiyon olan takımımızla birlikte müsabakalarda yarışan tüm sporcularımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.