Dolar 32,5180
Euro 34,8973
Altın 2.454,80
BİST 9.882,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 23°C
Sal 20°C

Bayburt Turizmine KUDAKA’dan yenilenebilir enerji yatırımı

Bayburt Turizmine KUDAKA’dan yenilenebilir enerji yatırımı
22 Şubat 2022 11:37
A+
A-

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Hotel Baberd için “Yeşil Enerji ile Turizm Daveti” isimli projenin sözleşmesi imzalandı.

Bayberd Otel tarafından “Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı-2” kapsamında sunulan ve faizsiz kredi desteği almaya hak kazanan “Yeşil Enerji ile Turizm Daveti” isimli projenin destek sözleşmesi imzalandı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Erzurum merkez binasında düzenlenen imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, işletme sahibi Arif Bilen ve Ajansın proje birimi uzmanları katıldı.

KUDAKA tarafından desteklenen proje çerçevesinde 2021 yılında Bayburt’ta 90 oda,108 yatak kapasitesi ve diğer müştemilatları ile turizme hizmet etmeye başlayan Bayberd Otel’in enerji ihtiyacının GES yatırımı ve yeşil enerji ile karşılanması, bu yolla enerji maliyetlerinin düşürülerek rekabet gücünün arttırılması hedeflenmektedir.

Projenin diğer önemli hedefi ise otelin üst katında halen atıl durumda bulunan yaklaşık 250 metrekare alanın kongre turizmine uygun hale getirilmesini sağlayarak Bayburt’u kongre turizmi açısından da tercih edilebilir bir destinasyon haline getirmektir.

Proje kapsamında yatırımların tamamlanması ile ilk etapta 5 yeni istihdam planlanmakta olup yatırımın hayata geçirilmesi ve kapasitenin tam olarak kullanılması ile birlikte istihdamın sonraki yıllarda daha da artması beklenmektedir.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.