Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Tarımına Destek Devam Ediyor

Bayburt  Tarımına Destek Devam Ediyor
16 Aralık 2016 09:17
A+
A-

 Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü “Bayburt Meralarında Otlatma Verimliliğinin Arttırılması Projesi” kapsamında 2016 yılında köy meralarına 450 adet suluk, 50 adet gölgelik kazandırdı.

2014 yılında başlatılan proje kapsamında bu güne kadar köy meralarına toplam 1600 adet suluk, 100 adet gölgelik yapıldı. Türkiye genelinde Bayburt’un bu alanda en fazla çalışma yapan birkaç il arasında olduğunu belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut; 

“ Hayvancığın yoğun olduğu, özellikle de mera hayvancılığında  ön plana çıkan bir il konumundayız. Çünkü Bayburt yüzölçümünün yaklaşık % 57’si çayır ve mera. Bu rakam ülke ortalamasının 3 katı. Yani ülke mera varlığımızın % 1,5’u Bayburt’ta bulunmaktadır. Dolayısı ile mera varlığımız Bayburt için çok önemli bir potansiyel. Bu potansiyelin hayvancılıkta üretime ve avantaja dönüştürmek için meraların doğru ve etkin kullanımı, verimliliğinin arttırılması stratejik öneme ve önceliğe sahip bir konudur. 

Bu doğrultuda Bayburt’un tüm köylerinde meralarda otlatma verimliğini etkileyen öncelikli sorunların çözümü için 2014 yılında bir proje başlatmıştık. 5 yıllık bir planlama kapsamında ilimizin bütün köy meralarında hayvanların içme suyu ve gölgelik ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefledik. 5 yıllık projenin toplam maliyeti yaklaşık 2,5 milyon TL dir. 

2014 yılında başlatılan proje kapsamında bu güne kadar köy meralarına toplam 1600 adet suluk, 100 adet gölgelik yapıldı. Önümüzde iki yıl boyunca yapılacak olanlarla birlikte toplamda Bayburt meralarına 2500 adet suluk ve 300 adet gölgelik kazandıracağız. 

Meralarımızın bu anlamda bir sorunu kalmayacak ve hayvancılık için daha elverişli kullanıma sahip olacaklar. Hayvancılık bizim öncelikli alanımız. Hayvancılık gelişirse, Bayburt’ta tarım gelişir, ekonomi gelişir ve dolayısıyla Bayburt’ta gelişir. Bu anlamda projelerimize her türlü desteği sağlayan başta Sayın Bakanımız Naci Ağbal olmak üzere, Sayın Valimize ve Sayın Milletvekilimize de şükranlarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.