Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt Tarımına 2 Yeni Makine Daha Katıldı

Bayburt Tarımına 2 Yeni Makine Daha Katıldı
31 Ekim 2018 22:44 | Son Güncellenme: 31 Ekim 2018 22:49
A+
A-

Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ortak Makine Parkı Projesi kapsamında İl Özel İdaresi bütçesinden Ekim Mibzeri ve Gübre Dağıtma Römorku alarak mevcut makine parkına dahil etti.

Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Karabulut yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu kapsamda 2014 yılından beri yürüttüğümüz proje kapsamında üreticilerin hizmetine birçok tarım alet ve makinesi sunulmuş olup, 2018 yılında makine parkı ailesine iki yeni makine katılmıştır. İlimiz çiftçilerinin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda Bayburt İl Özel İdaresinin katkısıyla alımını gerçekleştirdiğimiz ve proje bünyesine kattığımız Ekim Mibzeri ve 8 Ton kapasiteli Gübre Dağıtma Römorku üreticilerin hizmetine sunulmuştur. Yeni alınan makinelerle 27 araca ulaşan makine parkı üreticiler tarafından ekim ve hasat dönemlerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Makine parkı çiftçilerimizin ekonomik olarak almakta güçlük çektikleri makineleri kullanmalarına imkân tanımakla beraber yeni tarım metot ve tekniklerinin benimsenmesinin önünü açmaktadır. Makine Parkından faydalanmak isteyen üreticiler Müdürlüğümüze müracaat ederek tarım alet ve makinelerinden faydalanabilirler.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.