Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Sağlık Kompleksi Hizmet İçin Gün Sayıyor

Sağlık Kompleksi Hizmet İçin Gün Sayıyor
11 Mayıs 2017 01:11 | Son Güncellenme: 11 Mayıs 2017 01:17
A+
A-

2016 yılında yapımına başlanan ve 2017 yılı Temmuz ayı içerisinde hizmete girmesi beklenen Sağlık Kompleksi yapımı kısa bir süre sonra hizmete giriyor.

Bayburt şehir merkezinde uzun yıllar 1 Nolu Sağlık Merkezi olarak sağlık hizmetinin verildiği binanın yıkılması sonrası yapımına başlanan Sağlık Kompleksi binasında önemli hizmetler verilecek.

Taban alanı 600 m² üzerine kurulan ve kapalı alanı ise 4500 m² olan hizmet binasının  zemin katında 6 hekimin hizmet vereceği Aile Sağlık Merkezi (ASM) bulunacak.

Binanın birinci katında Halk Sağlığı laboratuvarı teknik alanları (Klinik ve Klinik Dışı Birimler) oluşacak.

Bir bölümünde, İl ve İlçelerde bulunan birinci basamak sağlık hizmeti ile aile sağlık merkezlerinin Aile Hekimleri tıbbi teşhis ve tedaviye yardımcı olmak için tıbbi tahlil ve tetkiklerin yapıldığı laboratuarlar bulunacak. Diğer bölümünde ise, İl ve İlçelerden gelen suların kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin yapıldığı laboratuarlar olacak.

İkinci katta Halk Sağlığı Laboratuvarları ofis alanları ile Ketem (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi yer alacak.

Üçüncü Katta Sağlıklı Yaşam Merkezi (SYM) olacak ve burada her bireyin bir doktor gözetiminde sağlıklı kilo verme, egzersiz spor gibi faaliyetlerin yer alacağı hizmetler sunulacak.

Dördüncü katında ise Sinevizyon restoran ve çeşitli eğitim materyallerinin bulunduğu yer olacak.

“Oto park çözümü önerisi”

Sağlık Kompleksi binası yakınında yer alan Ağız ve Dış Sağlığı Merkezinin aynı cadde üzerinde yer alması nedeniyle, geleceğe dönük araç park sorunu yaşanacağı konusunda vatandaşların şimdiden kafasında soru işaretleri oluşmuş durumda. Sağlık merkezlerine ve eczanelere gelen vatandaşların araçlarını ana yol kenarına park etmeleri neticesinde trafiğin alt üst olduğunu dile getiren vatandaşlar, araç parkı için Sağlık Kompleksi binası yanında bulunan ve valiliğin kömür dağıtımı olarak kullandığı deponun yıkılarak oto park alanı yapılmasının sorunu önemli derecede çözeceğine inanıyorlar.

YORUMLAR

  1. Bayburtlu dedi ki:

    Bayburt ta her gecen gün büyüyen araç PARK sorununu yetkililer ne zaman görecekler, bu yapılan binanın altında neden otopark yoktur, daha 2 yıl önce planlanan bir bina, şu artık kesin olarak görülüyor ki resmi, özel tüm yeni binaların otoparkının olması gerekiyor, şimdi o caddede özel idare, vergi dairesi, aile ve sosyal politikalar müdürlüğü, dış hastanesi , 1 nolu sağlık merkezi var, hiç birinin otoparkı yok, ve cadde yeniden yapılırken yaya kaldırımlar geniş yapıldı, e bu kurumlara giden vatandaş aracını nereye park edecek. Artık imar planını değişir, imar kanunumu değişir ama her binanın otoparkı mutlaka olmalı, ha öyle planda otopark göster sonra daireye, dükkana cevir. bunlara da belediyenin asla müsaade etmemesi gerekir,

  2. hahmet dedi ki:

    Bu gibi kamu kurum binalarının şehir merkezine yakın olması vatandaş için faydalı. Minibüs e binmeden şehir içinde yürüyerek resmi işlemlerini yürütebilecektir. Bu bağlamda İl sağlık binasına ilk zamanlar karşı çıkmıştım. Fakat altında 150 araç otoparkı olacağını duyunca sebep olanları taktir ettim.

  3. Emre dedi ki:

    Yeni binanın önünde ucube gibi duran yeri lütfen yıkın…..