Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bayburt, Özel Hastane Konusunda Kandırıldı Mı?

Bayburt, Özel Hastane Konusunda Kandırıldı Mı?
30 Ocak 2015 07:43 | Son Güncellenme: 14 Mart 2015 00:13
A+
A-

Bayburt’ta 2014 yılının Nisan ayında Özel Hastane açacağız diyerek kameralar karşısında Bayburt kamuoyuna bilgi veren Faruk Taşkın isimli vatandaş aylardır Bayburt’a uğramıyor.

Bayburt Medya kameraları aracılığıyla Bayburt’ta 330 kişiye iş imkanı sağlayacağı söylemleriyle bilgi veren ve yaklaşık 450 kişinin müracaatını aldıktan sonra bir daha Bayburt’a uğramayan ve iş adamı olduğunu iddia eden Faruk Taşkın,la aradan geçen 9 ay içerisinde yaptığımız telefon görüşmelerinde hiç bir olumlu cevap alamadık. Her defasında sağlık bakanlığından cevap beklediklerini ve bakanlığa yaptıkları müracaatın belgesini göndereceğini söylemesine rağmen bu güne kadar haber yapmak amacıyla tarafımıza herhangi bir belge gönderemedi.

Bayburt Medya olarak yaptığımız haberin hangi aşamada olduğu konusunda kamuoyuna bilgi aktarmayı düşündüğümüz günlerde, Faruk Taşkın’ın Türkiye’nin 3 ayrı ilinde aynı girişimlerde bulunduğunu söylenen özel hastane sahipleri Taşkın’ın Bayburt’taki haberlerini izlediklerini belirterek hastanenin açılıp açılmadığı hakkında bilgi istediler. Bizlerde henüz böyle bir gelişmenin olmadığı cevabını verdik. 

Kendisiyle en son görüşebildiğimiz Faruk Taşkın, tarafımıza gönderdiği kısa bir yazıyla şu ifadeleri kullanıyor, ” Sağlık Bakanlığı Kararnamesinde 2014 yılında Özel Tıp merkezi açılabilecek iller statüsünde bulunmasına rağmen, Bakanlığa yapmış olduğumuz başvurumuz PİK kararları neticesinde karar verilememiş ve açılış izni onaylanmamıştır.

Özel tıp merkezi açılacağı umuduyla müracaat eden 450 insanın hayalleri bir anlamda yıkılmış oldu.

YORUMLAR

  1. kadir dedi ki:

    BAYYBURTLU 12 YILDIR KANDIRILIYOR BİRİ TREN DEDİ BİRİ HASTANE BİRİ FABİŞKA AŞ İŞ ŞİMDİ 9 AY ASGARİ ÜCRETLE İŞ BULAN GÖBEK ATIYOR HESAP GUNU 7 HAZİRAN OLSUN HADİ BAYBURT ŞAHLAN ARTIK İNSANLAR AÇ YOKSUL AMA AKP Lİ ÜST TABAKA KAYMAK İÇİNDE YÜZÜYOR

  2. macit dedi ki:

    Kusura bakmayn başta böyle bir asparagas haberi yapan medyayı kandırdılar diye düşünüyorum..

  3. emin.ankara dedi ki:

    sağlık bakanlığının bazı illere hastane yapılacağı basında yayımlanımıştı,maalesef bayburta
    yapılacak bu hastanenin,erzurumun ilçesine kaydırıldığı,siyasi kulislerde söylendi,bu itibarla
    önemli detayı vekil sn özbeke sormak lazım!?iyi günler

  4. Erkan dedi ki:

    Bende aynen o günlerde haberi yapilan arkadasi arastirmisitim ve hic mantikli ve inandirirci oldugunu zan etmiyordum. Zaten o arkadasi twitterde görmüstüm ve su an genel itibari ile ülkeye zarar veren kişileri övdüğünü görmüstüm. O vakit benim de aklimdan bir cok sey gecmisti fakat bu adamin gercekten bu yatirimi yapacagina zerre kadar inanmadim. selamlar

  5. Umut An dedi ki:

    Bayburt’a “Özel Hastane” kurulacağına dair haberiniz üzerine o günlerde yaptığım yorumda açıklamaların hiç inandırıcı gelmediğini acizane söylemiştim. Hastane kurulacağına dair bir başvurunun Bayburt Sağlık İl Müdürlüğüne yapılmadığını bizzat-i araştırarak öğrendim. Şimdi ise bu söylem rafta kaldı. 350 kişinin çalışacağı özel bir hastanenin Bayburt’a yapılmasını mantık almıyordu, Çünkü, Bayburt’un kapasitesi buna yeterli olmazdı ve hiç bir yatırımcı böyle bir rızk i göze alamazdı. İlgili kişinin niyetinin ne olduğunu bilemiyoruz, hayırlısı olur inşaAllah.