Dolar 32,5592
Euro 34,8897
Altın 2.432,71
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt Orman İşletme Müdürlüğünde Çalışan İşçilere Kadro Sözü

Bayburt Orman İşletme Müdürlüğünde Çalışan İşçilere Kadro Sözü
2 Haziran 2015 23:20 | Son Güncellenme: 7 Haziran 2015 23:15
A+
A-

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Bayburt Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan işçilere seçim sonrası kadro sözü verdi.

Bayburt’ta gelen ve AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal ile bir araya geldikten sonra Bayburt Osman İşletmesinde çalışan işçilerle toplantı tapan Aslan önemli açıklamalarda bulundu. Sendika Genel Başkanı  Settar Aslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Orman işçilerinin sıkıntılarının çözümü noktasında Naci Ağbal’ın müsteşarlık döneminde büyük destekletini gördük. Dün bizim ihtiyaçlarımız vardı, işçilerimizin haklarını teslim etme konusunda elinden geleni yapmıştır. Bugün ise Türkiye’nin kendisine ihtiyacı vardır. Bayburt’un Naci bey gibi bir milletvekiline sahip olması şanstır. Naci beyin Bayburt’u tercih etmeside başlıbaşına bir şanstır. Naci bey gibi insanları İstanbul,İzmir ve Ankara gibi yerler kapardı. Ama onun çıktığı toprakları tercih etmesi burası için bir şanstır. Ben Bayburt’u tahmin ettiğinin üzerinde gelişmiş olarak gördüm” diyen Aslan İşçilerin kadrosu konusunda ise şunları söyledi, “Dün 13 bin işçimizin kadro sorununu nasıl çözdüysek, bügünde 9 bin arkadaşımızın kadrosunu yeni kabineyle çözeriz diye ümit ediyorum.Bu konuda rahat ve emin olmanızı istiyorum. Eksik yevmiyeler konusunda bir talebimiz vardı, onunda çalışmalarınıo tamamladık. Toplu sözleşme süresinde arkadaşlarımızın hak ettikleri haklarını alacaklardır.” dedi.

Bayburt Ak Parti milletvekili Adayı Naci Ağbal kojuşmasında, “Sayın başkan bizlere bugün tatlı bir  süpriz yaptı ve yoğun devam eden çalışmalarımız arasında bu şekilde nefes alma imkanımız oldu. Kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir kaç gün önce sayın başbakanımızın açıkladığı toplu iş sözleşmesi hepinize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bundan sonraki süreçte kurum bazında sözleşmeler yapılacak. 2002 den buyana  AK Parti hükümeti devraldığından buyana kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda çok iyi bir karnemiz var. Kamu işçileri bütün iyileştirmeleri hak ediyor.Çünkü vefakar bir şekilde kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi konusunda işçilerimiz büyük bir gayret ve özveri gösteriyor. Ben yıllarca Orman Genel Müdürlüğüyle yakınen çalışmaların olmuştur. Bu dönemde benim için orman teşkilatının araç parkının büyütülmesi geliştirilmesi ve modernizasyonu çok önemli bir başlık olmuştur ve hertürlü desteği sağlamışızdır.” diye konuştu.

Bayburt orman işletmesinde çalışan işçiler ise yılın 12 ayını devamlı çalışmak istediklerini ve bir an önce kadrolarının verilmesini talep ettiler.

Yapılan toplantıdaki konuşmaların ve işçilerin taleplerini görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=1GP2zKj0Izs

1   3 4  8

YORUMLAR

  1. tüküryala dedi ki:

    tutuşunca kadro sözleri gelmeye başlamış. bu ne ahiliğe nede etik kurallarına uyar. bu ne demek yani orman fidanlığında çalışanlar insanda diğer müdürlüklerde çalışanlar insan değil mi? adaletsizliğinizin cezasını çekeceksiniz. bu insanları bu şekilde satın alamzsınız…

  2. riza dedi ki:

    Kemal bey sizi tebrik ederim, bu vaadlerin yarısının olabilmesi için tek bir ihtimal var 1-1 .. ))

  3. suat dedi ki:

    1400 tl asgari ücrete itiraz ediyorlar ülke batar diye son 1 aydır bırak Bayburt u türkiyenin 81 ilinde kadro sözü veriyorlar bence komedi bu işler yada nede olsa oyları alırız bir daha ki seçime kadar oyalarız bir sonraki seçimede yol köprü hastane üniversite yaptık başörtüsünü serbest ettik derler yine kadro vaadleri garibim vatandaş da denize düşen köpüğe sarılır misali bir umut daha sandığa koşar oy verir geçer 10 sene

  4. kemaleddin dedi ki:

    1990-2002 yıllar arası icraatlarıda gördük,??,kimse kusura bakmasın,,herşey ortada.maaş verilmiyordu.,???.tüneller ve hızlı trende cabası,,,,,,,,,,,,basından binali yıldırma tşk,ler.

  5. kemal dedi ki:

    Sayın Bayburtlu hemşerilerim adamların 2 ayda yapığı çalışmalar, verdiği vaadler, getirdiği bakanlar 13 yılda yaptığı icraatten fazla.Demekki isteyince oluyor, ama kusura bakmayın Bayburt bu sefer iradesini farklı bir şekilde ortaya koyacaktır.

  6. metin dedi ki:

    bunların hangi dediklerini yaptılar hele konu işçi emekçi olunca hiç bir şey beklemeyin akp den ama müttehitseniz başlarının üstünde taşırlar işçiler boşuna oy verip sonradan küfretmeyin kimseye 1500 tl asgari ücreti işverenlere şikayet edenler size kadro verirmi