Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu’ndan “veda” mesajı

Bayburt Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu’ndan “veda” mesajı
7 Mart 2022 15:09 | Son Güncellenme: 7 Mart 2022 15:15
A+
A-

Bayburt Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu görevden ayrılışı nedeniyle yazılı bir veda mesajı yayımladı.

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon biriminde görevlendirilen Cengiz Karakaşoğlu’nun yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

“Sevgili hemşehrilerim,

Bu şehir insanıyla bir markadır. İnsanıyla marka olan bir şehirde insan yetiştirme sorumluluğunu üstlenen bir camianın her kademesinde yıllarca bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye çalıştım.

Öğretmenlikle başlayan eğitim yolculuğum yıllar içerisinde okul yöneticiliği ile devam etti ve 2018 yılından itibaren de bu camianın yöneticiliği sorumluluğu omuzlarımıza verildi. O günden itibaren daha farklı bir heyecan ve enerjiyle camiamızın her bir ferdi ile; öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve tüm personelimizle birlikte güzel bir uyum ve fikir birlikteliği içinde çok güzel çalışmalara imza attık.

Bu şehrin markası olacak insanların henüz çocukluk çağından itibaren hayatlarına dokunma ve onları bu kıymetli şehre, bu cennet vatana en faydalı olacakları şekilde yetiştirme hedefiyle devletimizin tüm imkânlarını en iyi şekilde kullanmaya gayret ettik. Görev süremiz boyunca her okulumuzda her sınıfımızda tek tek ve özel olarak bulunduk.

Her bir öğrencimizin gözlerine bakmak ve onların tertemiz dünyalarından payımıza düşeni almak nasip oldu. Onlardan aldığımız kuvvetle onlar için yapacağımız işler için güç bulduk. Tüm öğretmenlerimizle sınıflarda, zümrelerde, toplantılarda, sohbetlerde, etkinliklerde bir arada olmaya gayret ettik.

Bu şehrin eğitim sorumluluğunu bir ibadet şuuruyla taşırken onların fikirlerini, önerilerini, taleplerini ve sorunlarını her zaman gündemimizin en üstünde tuttuk.  Şüphesiz kutsal, kıymetli ve bir o kadar da ağır olan bu sorumluluğu taşırken eğitim camiamız kadar eğitime gönül veren her kurumla da yakın mesaimiz ve işbirliklerimiz oldu.

Eğitimi gönül derdi etmiş gönüllü sivil toplum kuruluşlarımız ve eğitim için ihtiyaç duyduğumuz her alanda yanımızda olan hayırseverlerimizin destekleriyle şehrimizin eğitim hayatına iz bırakacak çok güzel çalışmalar gerçekleştirme imkânı bulduk. Bu vesileyle isimlerini zikretmek istesem çok uzun bir liste olacak ki onların isimleri şehrimizin her bir köşesinde bu memlekete kazandırdıkları eserlerde zaten var olduğu gibi bu şehrin vefakar insanlarının gönüllerinde de bir daha silinmemek üzere altın harflerle yazılıdır-  bu kıymetli insanların her birine gönülden şükranlarımı sunuyorum.

Söz konusu insan olunca hele de insanın eğitimi olunca yapılacakların bir sınırı olmadığı gibi söyleneceklerin de bir sonu olmuyor. “Hoşça bak zatına kim zübde-i alemsin sen / Merdüm-i dide-i ekvan olan ademsin sen” denilerek kainatın özü, yaratılmışların gözbebeği olmak vasfı kendisine yakıştırılan insanın eğitimi ile hem hal olmak, böyle bir vazife ile şerefyab olmak benim nazarımda makamların en yükseğidir. Bu şerefe kendi memleketimde erişmiş olmak ise ömrümün sonuna kadar taşıyacağım bir gurur kaynağı ve çocuklarıma bırakacağım en güzel mirastır.  Sürdürdüğümüz görevlerin de tıpkı hayatın her alanında olduğu gibi bir başlangıcı ve sonu var. Sona eren resmi görevlerimiz olsa da vazife şuurumuz ve hizmet etme aşkımız her zaman baki ve diridir.

Bu duygu ve düşüncelerle görev süremiz boyunca birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz sayın bakanlarımıza, sayın milletvekillerimize, sayın valilerimize, sayın belediye başkanlarımıza, Bakanlığımızın genel müdürlerine ve tüm il müdürlerimize hürmetlerimi arz ediyorum.

Bu her anı kıymetli görevin sorumluluğunu birlikte paylaştığımız kıymetli okul ve kurum müdürlerimize, öğretmenlerimize, il müdürlüğündeki yakın çalışma arkadaşlarım olan müdür yardımcıları ve şube müdürlerimize, müdürlük personelimize, velilerimize teşekkür ediyor, gözümüzün aydınlığı, yarınlarımızın umudu olan öğrencilerimizi gözlerinden öpüyorum.”

 

 

YORUMLAR

  1. Aydı aydın dedi ki:

    Koskoca Bakan yapa yapa Bayburt’ a, Bayburt’ luya bunu mu yapıyor. Size hiç yakışmadı sayın bakanım. Yaptığınız hiç olmadı, Bayburt’ ta çoğu insanın kalbini kırdınız, Bayburt’ u kaybettiniz. Sayın cumhurbaşkanım görün bunları,2023′ te Bayburt’ ta seçim kazanmanız iyice zorlaştı.

  2. Açık söz dedi ki:

    Sayın müdürüm ALLAH yar ve yardımcınız olsun sizi ALLAH için seviyoruz böyle sahipsiz memleket olursa olacağı bu olur niye bukadar uğraşıyoruz bağlasinlar bizi Trabzona yada Erzuruma onlarda kurtarsın bizde neyse uzatmanın anlamı yok. Bi şingah ata sözü derki gider kıtlık gelir bolluk utanır o kavutlu folluk. Anlayan ankadi

  3. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Ayrıca Nihat beyin yorumunu da önemsiyorum,
    Bu şu demek her halde, Bayburta sahip çıkılamıyor

  4. Nihat dedi ki:

    Trabzon’da işsizkalanı Bayburt’a müdür atıyorlar Bayburt’a bukadar insan var çok değerli öğretmenler varken neden sürekli Trabzon’dan biriler atanıyor

  5. vedat dedi ki:

    Hocam naptın sen. bizi niye böyle ağlattın. Bir baba gibi bir abi gibi şefkatinle bizi bağrına bastın. yeri geldi param yok diye benim faturamı ödedin . senin gibi dünyaya gelmez. ne istediler müdürümden uğraşmaları bitmedi yeeter artık rahat bırakın hizmet eden ahklaklı insanları

  6. öğrenci velisi dedi ki:

    ben mersinliyim. Çocuğum daha 11 yaşında ve sizi ne kadar sevmiş. Konudn habersizdim çocuğumun gözyaşlarıyla söylediğinde öğrendim ayrıldığınızı inanın bende duygulanıp ağladım .Yaptığınız yardımlr için size minnettarım bizim hayatımıza çokgüzel dokundunuz kıymetli müdürümüz. daha iyi yerlerde mevkilerde göreceğimize eminim. sizler gibi yöneticiler kalmadı

  7. bilgin dedi ki:

    hocam seni çok severim bilirsen. bu açıklama heç olmamış hocam. açık açık sana bunu kim yaptı diyecekltin. hepimiz bilürük neyin ne olduğunu . ‘BİLGİN ‘

    2023e oy bekleme baybur

  8. 10.sınıflar dedi ki:

    öğrenci dostu güler yüzlü değerli müdürümüz öğretmenimiz , sizden ne çok öğrenecek hayat tecrübemiz var daha hepsini anlatmadan nere böyle… biz öğrencileriniz olarak sizi çok seviyor sayıyoruz. bizi bırakmayın. bir sürü hepimiz ağladık bize kıyabilir misiniz . size geçen hafta hediye ettiğimiz bardağınızla makamınızda çay içtikçe bizi hatırlayın istedik. lütfen bırakmayın dönün biz bu ayrılığı kaldıramayız .

  9. hasan basri dedi ki:

    7 sinden 70şine herkesin kalbinde taht kurmayı başardınız. Cengiz Bey senelerdir idarecilik yapmış şehrine sınırsız hizmetler yapmış bir insan ve hakkında tek bir kötü konuşma olmamış herkesin gönlünü fethetmiştir. Çok kıymetli bürokrat . ona yapılan haksızlık yarın bzilere yapılır.. bu durumun altında kimin parmağı varsa düzeltilmeli. vekilimiz ve valimiz müdürünüze sahip çıkın

  10. Bayburt fen dedi ki:

    Ben mi çok duygulanıyorum . Yoksa duygulanmam normal mi . Karma karıştığım ama bilirim ki hocamız her şeyimiz . Öğrencilerimiz çok üzgün sayın hocam . Yaptığınız emekler için hürmetlerimizi sunuyoruz.

  11. yazık dedi ki:

    Bu memlekette hiç kimse bu güne kadar bir müdürü konuşmadı . Cengiz hocanın yaptığı işlerle başarılarla hep gündeme gelen bir saygıdeğer çalışkan ahlaklı bir insandır . Yazık bu devlete böyle hizmet eden insanları harcıyor ! Bu siyaset politikanız yetti artık kendi çıkarlarınıza böyle değerli insanı kaybetmek kendi küçüklüğünüzdür .

  12. HAYATİ EMİ dedi ki:

    BİZ GENÇLİK SPORUN NE İŞ YAPTIĞINI HOCADAN GÖRDÜK. ŞUAN GENÇLİK SPORBİTİK DURUMDA NEDEN??? BİRİLERİNİN ADAMNMLARI GELİYOR ÇALIŞAN İNSANLARI AL AŞAĞI YAPIYOR… Siz 2023 te çok oy beklersiniz!!! Cengiz hoca bu memleketin bel kemiği . Onun gibi memlekete bu kadar hizmet eden bir kişi daha görülmemiştir. Yaptığı hayırlı işlerle , başarılı işlerle her zaman gündeme gelen , iş ahlakı olsun, halkın dilinden anlayan, devletine hizmette sınır tanımayan bu kalıteli değerli insanı harcayanlara yazıklar olsun!!! Çok büyük bir değeri kaybettiniz. Bayburt’un hiçbir yerinde düzen olmazken bu adamın dokunduğu yer güzelleşiyor .

  13. Adalet Yok dedi ki:

    Hoşakal güzel hocam. Allah senden razı olsun. Bu bir son değil yeni başlabgıçların bir adımı. Hem iyi hatırlanacaksın.