Dolar 32,6006
Euro 34,7750
Altın 2.414,63
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt Kupaya Fenerbahçe Maçıyla Veda Etti

Bayburt Kupaya Fenerbahçe Maçıyla Veda Etti
3 Şubat 2015 22:18 | Son Güncellenme: 14 Mart 2015 00:12
A+
A-

Bayburt Grup Özel İdare Spor Ziraat Türkiye Kupasının son maçında grup liderliği için çıktığı Fenerbahçe maçından 5-0 mağlup ayrıldı ve kupaya veda etti.

Bayburt Spor taraftarı saatler öncesinden Şükrü Saraçoğlu stadyumundaki tribünleri doldurarak, Fenerbahçe taraftarına oranla tribünlerde sayı üstünlüğünü eline geçirdi ve yaklaşık 10 bin taraftarla tribündeki yerlerini alarak takımlarını 90 dakika desteklediler.

Bayburt Grup Özel İdare Spor’dan çekindiğini ortaya koyarcasına güçlü bir kadro ile sahaya çıkan Fenerbahçe, maçada hızlı başlayan taraf oldu. 18. dakikada Vebo’nun kafayla attığı golle 1-0 öne geçti. 21. dakikada Ramazan sağ taraftan gelen topu ağlarla buluşturunca durum 2-0 oldu.

Fenerbahçe her geçen dakika baskısını artırdıkça üst üste pozisyonlar bulmaya başladı ve 33. dakikada kornerden gelen topu gole çeviren Mehmet Topal maçı 3-0’a getiren golü kaydetti. İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve maçın ilk yarısını Fenerbahçe 3-0 önde kapamış oldu.

Maçın ikinci devresine iyi başlayan taraf Bayburt Grup Özel İdare Spor oldu ve 5 dakika içerisinde iki gol pozisyonundan yararlanamadı. 63. dakikada kontra atak yakalayan Fenerbahçe Vebo’nun ayağından 4. gölü buldu ve durumu 4-0 yaptı. Vebo 74. dakikada yine sahneye çıktı ve maçın skorunu belirleyen 5. golü kaydetti. Maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe maçı 5-0 kazanmış oldu.

Bayburt’un son yıllarda en iyi reklam faktörü olarak ön plana çıkan Bayburt Grup Özel İdare Spor 13 yıl sonra çıktığı 3. lig profesyonel liginde mücadele ederken, diğer taraftan Ziraat Türkiye Kupasında tarihi başarılara imza atarak aldığı puanlarla ve gösterdiği mücadele örneğiyle birlikte muhteşem taraftarının sergilediği örnek taraftarlığıyla Türkiye’nin spor gündeminde günlerce ön plana çıkmayı başarmıştır.

Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda verdikleri mücadele ile Bayburtluların göğsünü kabartan futbolculara ,yönetim kuruluna,taraftarlara ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz.

Ziraat Türkiye kupasına Fenerbahçe maçıyla veda eden Bayburt Grup Özel İdare Spor ligde 8 şubat pazar günü deplasmanda Sakarya Sporla mücadele ettikten sonra Bayburt’a dönecek.

MAÇTAN ÖNEMLİ POZİSYONLAR

  1. dakikadaFenerbahçe öne geçti. Sow’un sağdan ceza sahasına ortasında kale sahasının önünde Webo’nun yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-0
  2. dakikadaFenerbahçe, Emenike’nin soldan ortasında Ramazan Civelek, altıpasın önünde düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0
  3. dakikadaUygar Mert Zeybek’in sağdan kullandığı korner atışında penaltı noktasından Kadlec’in kafa vuruşunda, top altıpasta Sow’un önünde kaldı. Kendisine çarpan topa yerde müdahale eden Sow, meşin yuvarlağı Mehmet Topal’a aktardı. Altıpasın içindeki Mehmet Topal, topu boş filelere gönderdi: 3-0

45+1. dakikada Emenike’nin ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği sert şutta, top yan ağlarda kaldı. İlk yarı, Fenerbahçe’nin 3-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

  1. dakikadaani gelişen Fenerbahçe atağında topla ceza sahasına giren Sow, uygun durumdaki Emenike’ye pasını çıkardı. Altıpasın önünde topla buluşan Emenike’nin vuruşunda, top üstten auta çıktı.
  2. dakikadaKadlec’in soldan ceza sahasına yaptığı sert ortaya düzgün bir vuruş yapan Webo, meşin yuvarlağı filelere göndererek, kendisinin 2. takımının 4. golünü attı. 4-0
  3. dakikadaWebo’nun ara pasına hareketlenerek ceza sahası içinde topla buluşan Uygar Mert Zeybek’in kalecinin üzerinden aşırttığı top, direkten döndü. Oyun alanına dönen topu tamamlamak isteyen Savaş Polat, meşin yuvarlağı auta gönderdi.
  4. dakikadaWebo “hat-trick” yaptı. Mehmet Topuz’un pasında ceza sahasına giren Sow, topu müsait durumdaki Webo’ya çıkardı. Webo, kale sahasının önünde düzgün bir vuruş yaparak, topu bir kez daha filelere yolladı: 5-0 Karşılaşmada başka önemli pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 5-0 galip ayrılarak, bir üst tura çıktı.

Hakemler: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Erdem Bayık

Fenerbahçe: Mert Günok (Dk. 84 Erten Ersu), Mehmet Topuz, Serdar Kesimal, Bekir İrtegün, Kadlec, Mehmet Topal (Dk. 46 Selçuk Şahin), Uygar Mert Zeybek, Emenike (Dk. 67 Savaş Polat), Ramazan Civelek, Sow, Webo
Bayburt Grup Özel İdare: Ali Karadeniz, Elçim Ilgaz, Yunus Emre Eserdi, Coşkun Kılıç, Süleyman Altuntaş, İbrahim Kongur (Dk. 64 Anıl Gir), Hüseyin Emre Durmuş (Dk. 70 Tevfik Şanver), Ahmet Kaan Ergün, Gökhan Özkan, Tahir Türker, Orçun Selduman (Dk. 85 Hakkı Helvacı)

Goller: Dk. 18, 64 ve 74 Webo, Dk. 21 Ramazan Civelek, Dk. 34 Mehmet Topal (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 40 Sow (Fenerbahçe), Dk. 40 Süleyman Altuntaş, Dk. 79 Anıl Gir (Bayburt Grup Özel İdare)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe’nin, Ziraat Türkiye Kupası 6. hafta mücadelesinde Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekibi Bayburt Grup Özel İdare ile yaptığı maçta, bazı as oyuncularının yanı sıra ligde az süre alan isimler ve genç futbolculardan oluşan kadrosu görev yaptı.

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 2-1 yendikleri maçta sahaya sürdüğü kadrodan sadece Mehmet Topal ve Emenike’ye, kupa maçının 11’inde yer verdi.

Afrika Uluslar Kupası’ndan döndükten sonra Karabük deplasmanında son dakikalarda görev alan Sow’un da yer aldığı 11’de, genç futbolculardan Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek şans buldu. Fenerbahçe, karşılaşmaya 17 futbolcuyla çıktı. Takımın 3. kalecisi Erten Ersu’nun yanı sıra yedekler arasında 21 Yaş Altı Takımı’ndan Muhammed Samed Karakoç, Caner Koca, Mehdi Akgül ve Savaş Polat yer aldı.

Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu, Meireles, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül ve Alper Potuk ile Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Diego, Kuyt ve Alves kadroya alınmadı. Webo’nun da 11’de yer almasıyla, sarı-lacivertli takımın 3 forveti Sow, Emenike ve Webo aynı anda sahaya çıkmış oldu.

BAYBURT TARAFTARININ BÜYÜK İLGİSİ
Karşılaşmaya Bayburt Grup Özel İdare taraftarları, Fenerbahçe taraftarlarından daha fazla ilgi gösterdi. Maç öncesi Migros kale arkası tribündeki misafir seyirci bölümüne alınan sarı-siyahlı takımın taraftarları, bu tribünü doldurunca, kale arkasında Fenerbahçeli taraftarlara ayrılan bölüme alındı. On bine yakın taraftar, bu bölümden maçı izledi. Karşılaşma öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek veren Bayburtlu taraftarlar, sık sık da “Yönetim uyuma taraftarın dışarıda” şeklinde tempo tutarak, tribünden kulüp yöneticilerine seslendi.

BAYRAK GERİLİMİ
Bayburt Grup Özel İdare taraftarları arasındaki Galatasaray ve Trabzonspor formalılar dikkati çekti. Trabzonspor formasıyla tribündeki yerini alan bir taraftar, seremoni sırasında bordo-mavili bayrağı tribün önündeki demirlere astı. Sarı-lacivertli taraftarların bulunduğu tribünden tepkiler yükselirken, taraftar bir süre sonra bayrağı kaldırdı. Bayrak açan taraftar, maç başladığı sırada, bazı Bayburt taraftarlarınca bu tribünden uzaklaştırıldı. Bir taraftar da seremoni sırasında, sarı-kırmızılı taraftar grubu “Ultraslan”ın kaşkolunu açtı.

 

Fotoğraf Galeri Buton

 

https://www.youtube.com/watch?v=HCv4higRugM

YORUMLAR

  1. Gürsel Karapınar dedi ki:

    Maçı anlatan sipiker diyorki:
    BUGÜN MUHTEŞEM BİR BAYBURT GECESİ YAŞADIK aynen öyle oldu…
    Bu güzellikleri bizlere yaşatanlara teşekkür ediyoruz…
    Tecrübe bu maçları yaşamakla kazanılıyor ve camialar böyle büyüyor…
    Yeni güzelliklerde buluşmak dileğiyle ,sağ olun var olun diyorum….

  2. fuat dedi ki:

    unutmayın bu fenerbahçeden galatasaray ve beşiktaşında 5 hatta 6 yediğine tanık olduk.bayburt sporumuzun bu bütçeyle buralara gelmesi zaten bizim için hayaldi.bayburt sporumuz bu gerçeği bize yaşattı .hepsine sonsuz teşekkürler.desteğe devam

  3. ahmet-avusturalya dedi ki:

    Bayburt spor,devasa Fenerbahçe maçında!! yetmedi.saraçoğlunda.!!,yapılması gereken “DEFANS,
    OLMALIYDI,!!!,skor farklı olabilirdi.!!!,sn güneş yanıldı,!!,.başarılarının devamını dileriz,sidney.

  4. SAVAŞ KARABULUT dedi ki:

    Bizlere yaşattığınız bu coşku için emek verenleri gönülden kutluyorum. Geldiğimiz yer BAYBURT ve Bayburttaki spor adına çok çok iyi bir yer. Daha işimiz bitmedi .Sporun Bütün dallarında kenetlenerek var olduğumuzu göstermeliyiz. Geçmişte yaşananan ekonomik sıkıntıları bilen birisi olarak Bayburt Grupa tekrar TEŞEKKÜR’ lerimi sunuyorum.

  5. tuncay yanık dedi ki:

    TEŞEKKÜRLER BAYBURTSPOR SİZİNLE GURURLANDIK ANLAYAMADIK FB BU KORKU NEDEN KIRIKKALEDEN SELAMLAR