SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Bayburt Medya Haberler, Son Dakika Haberleri, Haber-Analiz, Video

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Gündem » Bayburt Kültür Evi Müzesi ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ziyaret edildi

Bayburt Kültür Evi Müzesi ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ziyaret edildi

Yayınlanma:
Bayburt Kültür Evi Müzesi ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ziyaret edildi

Bayburt 28. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin son günü programları çerçevesinde ilk olarak Bayburt Belediyesi bünyesinde yer alan Ahmet Revayi Hüsn-i Hat ve Bayburt Kültür Evi Müze gezileri gerçekleştirildi. Müze sorumlusu Fatih Dündar’dan eserler hakkında bilgi aldılar.

Protokol daha sonra Kütüphane ve Etüt Merkezi açılışı ile Bayburt’un Coğrafi İşaretli yemeklerinin tanıtımının yapılacağı Aile Yaşam Merkezi’nde geçtiler.

Aile Yaşam Merkezi’nde ilk olarak Kütüphane ve Etüt Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin ve Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül Kütüphane ve Etüt Merkezi’nin açılışını birlikte yaptılar.

Aile Yaşam Merkezi’nde Bayburt’un coğrafi işaret almış yöresel tatlarının tanıtımı yapıldı.  Şehrin coğrafi işaretli yöresel yemekleri olan, Yalancı Dolma, Lor Dolması, Karapancar, Ekşi Lahana, Süt Böreği, Su Böreği, Bayburt Ketesi, Tatlı Çorba, Bayburt Helvası ve Bayburt Kurabiyesi tanıtımı yapılan lezzetler arasında yer aldı.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesinde konser düzenlendi

Bayburt Uluslararası 28. Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri etkinlikleri kapsamında Beşpınar Köyü’nde bulunan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ziyaret edildi.

Sanatçı Serdar Eslek’in seslendirdiği yörelere ve Bayburt’a ait türkülerin yer aldığı konser düzenlendi.

Konser sonrası Kenan Yavuz ile birlikte müzeyi gezen protokol üyeleri ve katılımcılar Yavuz’dan müzede yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

Bayburt Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşım imkânının da sağlandığı müze ziyaretine Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akbaş, Demirözü Kaymakamı Yasin Şahin, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Gökçedere Belediye Başkanı Mikdat Şeker, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

İlgili Haberler