Dolar 32,5999
Euro 34,7203
Altın 2.497,86
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt Kehribarı Tezgahlarda Yerini Aldı

Bayburt Kehribarı Tezgahlarda Yerini Aldı
11 Temmuz 2019 15:54
A+
A-

Bayburt’ta keşfedilerek çıkarılmaya başlanan Bayburt Kehribarı tezgahlarda yerini aldı.

Doğal kehribardan özel olarak hazırlanan ürünlerin satışa sunulduğu Heytam Haşlak’a ait işyerinin açılışı Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Usta ellerde tesbih, yüzük, kolye ve süs takısı haline getirilen doğal kehribar ürünlerinin satışına başlatan Haşlak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etmek arzusuyla hazırladığı kehribar taşından yapılmış Cumhurbaşkanlığı forsu kaplamalı hediyelik eşya sandukası ile kehribar üzerine gümüş işlemeli tespihleri de sergilemeye başladı.

İşyerinin açılışını gerçekleştiren Vali Ali Hamza Pehlivan, ölçeği mütevazi bir dükkanda kıymeti çok yüksek ürünler pazarlanacağını söyledi. Türkiye sınırları içerisinde sadece Bayburt’ta tespit edilmesinin İlimiz için önemli bir gelişme olduğuna vurgu yapan Vali Pehlivan, “Yıllardan beri madencilik alanında faaliyet gösteren Heytam Bey’in girişimleri neticesinde Aydıncık Köyü’müzde tespit edilen ve yapılan analizlere göre bilimsel raporlarla yüzde yüz kehribar olduğu kesinleştirilen doğal taşın ekonomiye kazandırılmasına yönelik işletmenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bayburt ilimiz maden ve doğal taşlar konusunda çok zengin. Bunu Maden Tetkik ve Arama (MTA)’nın bilimsel raporlarından biliyoruz. Gerçekten her karışı zengin doğal kaynaklara sahip. Bu kaynaklar içerisinde kehribarın tespit edilmiş olması ilimiz açısından ayrı bir katma değer oluşturacaktır. Şimdi bu işletme vesilesiyle bölgeden çıkarılan kehribar piyasaya da sunulmuş oluyor.” dedi.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, Bayburt’ta tespit edilen kehribarın yine aynı yerde işlenerek ekonomiye kazandırılmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. İşletme sahibi Haşlak’ı tebrik eden Başkan Pekmezci, “Sizi yürekten kutluyorum. İnşallah bu güzel çalışmalarınız Bayburt’umuzun yarınlarına dönük düşüncelere bir ışık tutar. Allah hayırlı etsin. Başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.