Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt KADEM’den Diyarbakır’da Oturma Eylemine Destek

Bayburt KADEM’den Diyarbakır’da Oturma Eylemine Destek
12 Eylül 2019 12:15
A+
A-

Bayburt Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri Diyarbakır’a giderek çocukları dağa kaçırılan annelere, HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine destek verdiler.

Çocuklarının dağa kaçırılmasında HDP’yi sorumlu tutarak HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine destek veren Kadın ve Demokrasi Derneği Bayburt İl Temsilcisi Senem Daştan yaptığı açıklamada, dernek olarak yüreği yanan annelerin yanında olmak için geldiklerini söyledi. Teşkilat olarak annelerin yanında yer aldığını aktaran Daştan, “Cesur annelere, bu zulme başkaldırıdır, diyoruz. Yıllardır sessiz bir çığlık vardı, o çığlık artık patlama noktasına geldi. Anneler artık seslerini duyurmak istiyor. Biz de onların yanındayız, o acıyı hissediyoruz ve mücadelelerine ortak olmak için geldik. Ailelerin dertlerini dinliyoruz, onların dertleri bizim dertlerimizdir. Yakın zamanda Hacire anne gibi onların da yüzü gülecek. Bunun ümidiyle dua ediyoruz.” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

  1. M.T.K dedi ki:

    Bu ülke hukuk devleti değil mi? Eğer bu insanların dedikleri doğruysa savcılık ilgiiller hakkında gözaltı ve tutuklama kararı çıkartıp gerekeni yapmalı. yok eğer doğru değilse toplu gösteri suçundan bu insanlar ordan gönderilmeli. nasıl bir ülkeyiz böyle? Polis eşliğinde bir parti binası önünde eylem yapılıyor ve ne savcılık ne emniyet gerekeni yapmıyor. eğer hdp suçlu ise savcılık soruşturma, gözaltı ve tutuklama yapmalı. yok hdp suçlu değilse neden emniyetten o insanların ordan uzaklaştırılmalarını talep etmiyor? herkes de biliyor ki hdp pkknın siyasi kolu. geçmişte de şimdi de gençleri gerek kandırarak gerek zorla dağa kaçırıp terörist ediyor. hazır fırsat bu aşamada hdpli bütün yetkilileri tutuklayıp içeri atarsın. partiyi kapatırsın, vekillere ve il teşkilatındakilere siyası yasak getirirsin. Bu görüntü Türkiyeye yakışmıyor. öyle basınla, sanatçıların desteği ile, STKların tavrı ile bu terör çözülmez bu annelerde çocuklarına kavuşamaz. bir kaç gün sonra bu olay unutulacak, hdpli teröristler (vekiller, ve teşkilat mensupları) yine bildiklerini yapacak, ve en acısı ise bu annelere hdpli teröristlerce belki de zulüm yapılacak. biriler de yaptıkları showlarla hava atacak.. sonrada burası muz cumhuriyeti değil diyoruz. Hukuk devletinde hukuksuz bir iş yapılıyor.