Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 23°C
Çar 26°C

Bayburt il genelinde okullarda yüz yüze eğitim başladı

Bayburt il genelinde okullarda yüz yüze eğitim başladı
21 Eylül 2020 14:48
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da okullarda yüz yüze eğitim, koronavirüs önlemleri kapsamında seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflarda başladı.

Okullarda sınıflara alınan öğrenciler, kendileri için belirlenen sıralarda yerlerini aldı. Bazı öğrenciler okula kavuşmanın sevincini yaşarken, bazıları ise ilk kez okula gelmenin şaşkınlığını gizleyemedi.

Okulları ziyaret ederek çocuklara hoş geldiniz dileklerini ileten Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, “ Bayburt il genelinde  1033 öğrencimiz 1. Sınıfa, 390 öğrencimiz ise ana sınıfı eğitimlerine başladı. Çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim dönemi geçirmesi için bütün önlemler alınmış durumdadır. Sınıflarımızda el dezenfektanı ve her öğrencimize ulaşabilecek maskemiz mevcut. Çocuklarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Diğer taraftan, okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül’de gerçekleştirilecek uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1’inci sınıflarda “1 gün yüz yüze eğitim” şeklinde yapılacak. Öğrencilerin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.