Dolar 32,5192
Euro 34,8969
Altın 2.428,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 23°C

Bayburt İl Genel Meclisi’nden Barış Pınarı Harekatı’na Destek

Bayburt İl Genel Meclisi’nden Barış Pınarı Harekatı’na Destek
18 Ekim 2019 17:04
A+
A-

Bayburt İl Genel Meclisi, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi.

Olağanüstü toplanan İl Genel Meclisinde üyeler tek tek söz alarak Barış Pınarı Harekatı’na destek mesajları verdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit’in de katıldığı toplantıda, İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Ağın, hazırladıkları bildiriyi okuyarak, meclis olarak Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini kaydetti.

Ağın şu açıklamayı yaptı: “Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak,hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.

Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.

Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal vekültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.

Ülkemizin bu harekât ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır.

Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şuanda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. TürkiyeCumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir.Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu çerçevede, İl Genel Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında Ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, Fedakâr askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.”

 

YORUMLAR

  1. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Bayburt il genel meclisimizin yayımladığı bildiri gibi , duyarlılık adına ülke sathındaki tüm temsil kabiliyeti olan kuruluşların bildiri yayımlaması ve desteğini göstermesi elzemdir. Bir Bayburt lu olarak teşekkür ediyorum.
    İl genel meclisimizden bir Bayburt lu olarak diğer arzum ve temennim de şudur ki;
    Bayburt un ve ülkemizin geleceğine büyük katkılar sağlayacağına inandığımız ve ayrıca bilimsel olarakta maliyet hesaplarına göre ve sonrasında Bayburt un coğrafi şartlarına göre kurulacak olan tesisleşmeye ve ekonomik getirilere en müsait bölge olması nedeni ile ve ülkemizin gayri mili hasılasına yapacağı katkı ve ayrıca ipek yolu projesi adı nada hem karayolu hemde denize ulaşım, hemde tren yolu ile dünyanın her yöresine burada oluşacak istihdam tesislerinde üretilecek ağır sanayi, endüstriyel sanayi, tarımsal tesisler v.s lerin faaliyete geçe bilmesi için , İl genel Meclisinde alınacak kararlar ile ve hükumet eden siyasi kuruluşun, Belediyemizin, Valiliğimizin ve ayrıca sadece bu konu ile ilgili oluşturulacak STK mızın muhakkak ve muhakkak Bayburt’umuzu geleceği olan

    T R E N Y O L U

    konusunun peşine düşmeli Devlet ricalimizin özellikle
    Sn CUMHURBAŞKANIMIZIN talimatlarının bu konuda alınarak ilgili Bakanlığın projesini revize ederek Bayburt tan bu projenin geçmesinin sağlanması, Bayburt için TERN YOLUNUN yaşamsal en önemli bir hayat damardır DEMESİ LAZIM DEĞİLMİ.
    Selam ve saygılarımla