Bayburt Fen Lisesi öğrencelerinin iki projesi başarılı bulundu

Bayburt Fen Lisesi öğrencileri, ilk defa katıldıkları Teknofest’te İki proje ile ön değerlendirme aşamasını geçtiler.
Okul Müdürü Ali Şahin, üç projeyle katıldığımız Teknofest 2022’de iki projemiz ön eleme için gerekli puanları alarak sonraki aşamaya geçtiklerini belirtti.
Şahin, öğrencileri Ali Kemal Güveli, Mehmet Emin Ocaklı, Eren Birinci ile Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Ferhat Eraydın danışmanlığında lise seviyesinde Engelsiz Yaşam Teknolojileri kategorisinde ‘’BFL-DeltaXsmart ’’ takımı ile yazılımı ve cihazını robotik malzemelerden kendi ürettikleri “Engel Tanımayan Ayakkabı” adlı projesi 85 puan ile öğrencileri Melek Güçlü ve Medine Çelik, Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ferhat Eraydın danışmanlığında lise seviyesinde Eğitim Teknolojileri kategorisi “Teknofayda’’ takımı ile Sayman adlı projesi 82,33 puan ile ön değerlendirme aşamasını geçtiğini belirtti.
Değerlendirmeler sonucu kabul gören projelerin 29-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında Ordu ilinde ve 05-07 Ağustos 2022 tarihleri arasında Trabzon ilinde yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hakkı elle etmiş olacaklar.