28-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) yoğun ilgi görüyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından açılışı yapılan fuara , 4 bin 500 firma ve 70’e yakın ülke katıldı. Bu yıl 20. gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) fuarında Bayburt kültürel değerlerini yansıtan stant oluşturdu. Stantta Bayburt Kalesi, Saat Kulesi, Korgan Köprüsü maketleri Ehram ve Bayburt Balı en çok ilgi görenler arasındaydı.
Bayburt standının açılışına Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş,Bayburt Eski Valisi Kerem Al, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun,Bayburt Kültür İl Müdürü Bahri Akbulut , Bayburt Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yumak, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, İstanbul ve İstanbul dışından gelen bir çok dernek başkanı ve yöneticileri katıldı.
Her ilin kendi kültür değerlerini ve markalarını ön plana çıkarıp tanıttığı Fuar’da, Bayburt standında çekilen halaylar, söylenen türküler ve sahne gösterileri ilgiyle izlendi.
Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) Fuarı 31 Ocak Pazar günü ziyaretçilerine kapılarını kapatacak.