Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt Ehramı, Bayburt Üniversitesi’nin Girişimi ile Tescillendi

Bayburt Ehramı, Bayburt Üniversitesi’nin Girişimi ile Tescillendi
8 Ocak 2020 14:19 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2020 16:56
A+
A-

Bayburt Üniversitesinin girişimleri ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen “Bayburt Ehramı” coğrafi işaret belgesi aldı.

Bayburt’ta, kadınlar tarafından yöresel giysi olarak kullanılan ve tamamen koyun yününden üretilen “Bayburt Ehramı” Bayburt Üniversitesinin girişimi ile coğrafi işaret kapsamında tescillendi.

Geleneksel özellikleri ve kalitesi korunarak gelecek nesillere aktarılması ve şehrin ekonomisine değer kazandırması amaçlanarak Bayburt Üniversitesi tarafından yapılan başvurusu neticesinde Bayburt Ehramı, 6796 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 01.04.2019 tarihinden itibaren korunmak üzere 25.12.2019 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edildi.

Bayburt Ehramının tesciliyle ilgili açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, “Bayburt Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası alanda Bayburt Ehramının tanıtımı için çalışmalar yapıyoruz. Ehramın dokuma tekniği ve motifleriyle Bayburt’un yöresel özelliklerini barındıran ve kentte yapılan yöresel kumaşların başında geldiğini biliyoruz. Bayburt Üniversitesi bünyesinde kurulan ehram atölyesinde, ehram kumaşıyla yapılan modern uygulamaların yanı sıra, Bayburt Ehramında yer alan geleneksel motiflerin dokuma tekniklerinin korunması ve tanıtımının yapılması için de çalışmalarımız devam ediyor. Bayburt Ehramının coğrafi işaret ile koruma altına alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR

  1. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Hadi hayırlı olsun;
    Yalnız şimdiki kızlar bunları giymezler, zaten ihram müzelik oldu.
    Yöresel giysi olarak giyilir adap,edep ölçülerinde yeniden tesettür modeli çıkartıla bilir mi?
    Çalışma yapmak lazım