Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt Eğitim-Bir-Sen’den promosyon tepkisi

Bayburt Eğitim-Bir-Sen’den promosyon tepkisi
18 Ocak 2023 10:26 | Son Güncellenme: 18 Ocak 2023 10:27
A+
A-

Eğitim-Sen Bayburt Şubesi Başkanı Kenan Turan ve yönetim kurulu üyeleri bankaların promosyon tekliflerine tepki gösterdiler.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen maaş promosyonu değerlendirme toplantısına katılan Bayburt Eğitim-Bir-Sen daha sonra banka önünde yaptığı basın açıklaması şöyle:

“Emeklilerin kişisel başvuru ile 7– 8 bin TL civarında promosyon alabildiği bir ortamda bankaların eğitim çalışanlarını hiçe sayan tekliflerini şiddetle kınıyoruz.

3 yıllık planlanan ihaleye İş Bankası 9600 TL, Ziraat Bankası  9500 TL, Halk Bankası  8500 TL, Deniz Bank 4500 TL, Vakıfbank ve Garanti Bankası ise hiç teklif vermemiştir.

Yıllardır maaş, kredi kartı ve diğer tüm finansal işlemlerimizi yürüttüğümüz Ziraat Bankası başta olmak üzere ihaleye davet ettiğimiz bankaların bu danışıklı tutumunu eğitimi camiası olarak not ettiğimizin bilinmesini istiyoruz.

Bizler, eğitim iş kolunda çalışanları temsil eden sendika olarak bugünden itibaren tüm eğitim çalışanlarımızı, Ziraat Bankasında olan mevduatlarını, yatırım hesaplarını, teklifleriyle bizleri aşağılayan bankalar dışında bir bankaya taşımaya davet ediyoruz. Ayrıca Eğitim çalışanlarımızın Ziraat Bankasına ait kredi kartlarını, artı para hesaplarını, otomatik ödemelerini ve diğer tüm banka ürünlerini iptal etmeye davet ediyoruz. İptal sebebi olarak ise promosyon ihalesi sürecinde bankaların danışıklı tutumu sorumlu tutuyoruz.

Bayburt’ta hizmet vererek bizlerin kaynakları ile kazanç sağlayan bu bankalara ve yönetimlerine eğitim çalışanlarını hiçe saymanın ve değerli akçeleri ile aşağılamaya çalışmanın bedelinin düşündüklerinden daha ağır olduğunu göstermeye tüm eğitim çalışanlarını davet ediyoruz.

Tüm eğitim çalışanlarımızı, haklı tepkimize ortak olmaya ve en yüksek perdeden ses yükseltmeye davet ediyoruz.

Bu birlikteliğe destek veren tüm eğitim çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Adem metin dedi ki:

    Doru ama sizin aldığınız promosyonlar ne olucak önce siz örnek olun sonra bunlara dersiniz

    1. Mustafa KARDEŞ dedi ki:

      Bizim aldığımız promosyonlar derken nedir demek istediğiniz.Hukukçulara verilen promosyon kart puanıyla birlikte 27 bin TL, sağlıkçılara verilen promosyon kar puanıyla birlikte 27 bin TL, EGM’de, çalışanlara kar puanıyla birlikte 27 bin TL promosyon ödenmiş olup;eğitim camiasına verilen promosyon 9600 bir soraki ihaleyle 100 TL artmış hali oda bu durumun adaletsizliğini protesto ettik, siyah çelenk bıraktık.Yoksa o promosyonlar fakirlere dağıtılıyor gözümüz alınacak parada değil yapılan yanlışlar söz konusu.

  2. MTK dedi ki:

    Öncelikle bankaları bu tutumlarından dolayı kınıyorum.

    Her yıl öğretmenler gününde kutlama mesajları yayınlayarak, çocuğunun öğretmenine özel bir değer atfedip hediye alarak duygu sömürüsü yapan banka müdürleri eğitim camiasını yok sayarak iki yüzlü tavır sergilemişlerdir.

    Sendika ise gayet doğal hak aramakta, lâkin bugün kendi sendikalarından olmayan memurları kendi sendikalarına çekmek için %2 barajı getirerek diğer sendika memurlarının sendika yardımı almalarını engellemişlerdir.

    Eğer mevzu hak aramaksa önce kendileri hakkaniyetli olmalı değil mi?