Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

Bayburt Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlardan protesto

Bayburt Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlardan protesto
7 Temmuz 2022 14:15 | Son Güncellenme: 7 Temmuz 2022 14:18
A+
A-

Bayburt’ta görev yaptıkları Devlet Hastanesi önünde toplanan hekimler ve sağlık çalışanları, Konya Şehir Hastanesi’nde öldürülen Uzman Doktor Ekrem Karakaya için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak cinayeti protesto eden açıklama yaptılar.

Hekimsen üyesi Uzman Dr. Ebru Doğan ve AHEF Bayburt il temsilcisi Dr.Burak Suiçmez Başhekimlik  binası önünde açıklama yaptılar.

Dr. Ebru Doğan’ın yaptığı açıklama şöyle:

“ Bizle bu gün burada Bayburt’ta çalışan hekimler, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları olarak 6 Temmuz günü şifa yuvası olması gereken bir hastanemizde elim bir saldırı sonucu şehit edilen meslektaşımız Uzman Dr. EkremKarakaya’yı anmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu güne kadar kaybettiğimiz tüm meslek şehitleri ve merhum Dr. Ekrem Karakaya için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” dedi.

Saygı duruşu sonrası Dr. Burak Suiçmez’in yaptığı basın açıklaması şöyle:

“Katilden hasta olmaz;

Savaşta bile düşman tarafından dokunulamayan, dokunulması savaş suçu sayılan hekimlere sistematik olarak her gün uygulanan şiddet bugün Dr. Ekrem Karakaya’yı aramızdan almıştır. Şehit meslektaşımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve tüm sağlık camiasına sabırlar dileriz.

Sizler savaşta kendi askerini, polisini vuran halk gördünüz mü? Kaldı ki bir doktorun kendini koruyabileceği ne bir silahı ne bu konuda aldığı bir eğitimi vardır.

Bu yüzden sağlık çalışanına şiddet vatan hainliğidir.

Tek yeteneği insanları ve insanlığı yaşatmak olan hekimlere uygulanan şiddeti engelleyecek tek güç olan hukuk ise sözde yasal düzenlemelerle canilerin, katillerin hekimlere uyguladığı şiddeti, caniliği yanlarına bırakmaktadır.

Kör, Sağır, Dilsiz ve Bilgisiz Bürokrasi;

Hekimler olarak, yine bir hasta yakını tarafından görevi başında sırtından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan cinayetinden beri yıllardır bürokrasiyi her platformdan uyardık.

Sadece yakın tarihimizde bile onlarca arkadaşımız hayatını kaybetti. Yüzlercesi hatta binlercesi çok ağır şiddete maruz kaldı.

Doktor Aynur Dağdemir, çalıştığı özel hastaneye elinde ekmek bıçağı ile giren erkek tarafından 7 yıl önce öldürüldü.  Dr. Edip Kürklü’yü, Dr. Göksel Kalaycıoğlu’nu, Dr. Kâmil Furtun’u, Dr. Hüseyin Ağır’ı, Dr. Fikret Hacıosman’ı da işyerlerinde uğradıkları cinayetler sonrası kaybettik.

Maalesef kör, sağır, dilsiz ve bilgisiz bürokratik yaklaşımdan bir türlü vazgeçilmedi.

Marketlere bile bıçakla, silahla girilmezken hasta görünümlü caniler ve katiller artık sağlık merkezlerine caniliği önceden planlayarak gelmeye başlamıştır.

Toplum yararına olmayan en basit kanun düzenlemelerini bile yüzlerce defa, birkaç saat içerisinde düzenleyen iradenin, hekimler ve sağlık çalışanlarınca ihbar edilen on binlerce beyaz koda rağmen yıllardır sistematik şiddeti önleyememiş olmasının, yaşanan cinayetlerin bir kusur değil, muhataplarınca öngörülen bir kasıt olduğunu gün gibi ortaya koymuştur.

Bizler bu cinayetlerin sorumlusunun, iyi yönetilemeyen, popülist, sağlık politikaları olduğunu çok iyi biliyoruz.

Çünkü meslektaşımızın hayatına son veren silahın bir cani tarafından değil, bu cinayete alet olan künt yaklaşımın sayesinde o hastaneden içeri girdiğini de çok iyi biliyoruz.

Yozlaşmış yaklaşımla sağlık sistemi yürütülemez,

Şiddete sadece sağlık merkezlerinde değil ekranlardaki dizilerde, gazetelerdeki köşe yazılarında, politikacıların sözlerinde, idarecilerin baskılarından da tanıklık ediyoruz. Toplumda yaygınlaşan şiddeti sağlık merkezlerinde de makul gören, okumuşu cahile ve caniye kırdıran yoz yaklaşım artık sağlık sistemini işleyemez duruma getirmiştir.

Bir gün herkes bize gösterilen kapıdan çıkıp gidecek ancak bizler şerefli beyaz önlüklerimizle, hekimlik mesleğinin onuru ve şerefi ile burada olacağız.

Hekimler olarak son kez uyarıyoruz,

-Sağlıkta Şiddeti önleyecek en sert hukuki yaptırımları içeren etkili bir yasal düzenleme yapılmalıdır.

-Hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara, iyi hal indirimi veya başkaca bir cezada indirim uygulanmamalıdır.

– Hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet, insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamına alınmalıdır.

-Tüm sağlık merkezlerinde eksiksiz, azami güvenlik tedbirleri alınmalıdır.

Hem de hemen!

Bugün Dr. Ekrem Karakaya’yı ebediyete uğurlayacağız, ancak her zamankinden daha kararlı ve daha güçlü bir şekilde, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde hareket edecek ve inisiyatifi bir daha asla bu caniliğe sebep olanlara bırakmayacağız.”

 

 

YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Vatanımızın her noktasında Doktorlarımıza yapılan saldırıyı kınıyor, hukuken saldırıyı yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.. Doktorlarımızın iş bırakma eylemini de destekliyoruz. Şehit edilen doktorumuza Allah’tan rahmet, tüm sağlık camiasının acısını paylaşıyor ve sabırlar diliyoruz…

  2. Sade Vatandaş dedi ki:

    Allah yar ve yardımcınız olsun. Ayyuka çıkmış sorunlara kör-sağır-dilsiz davranan her kim ise onlara da basiret versin