Dolar 32,3944
Euro 34,8013
Altın 2.439,42
BİST 10.006,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 15°C
Per 14°C
Cum 14°C

Bayburt Devlet Hastanesinde kapalı böbrek taşı ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleşiyor

Bayburt Devlet Hastanesinde kapalı böbrek taşı ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleşiyor
6 Kasım 2023 14:29 | Son Güncellenme: 6 Kasım 2023 14:31
A+
A-

Bayburt Devlet Hastanesinde teknolojik URS cihazlar sayesinde kapalı böbrek taşı operasyonları gerçekleştirerek hastalar kısa sürede sağlığına kavuşuyor.

Yeni esnek-bükülebilir URS cihazlarının alımı ile kapalı endoskopik böbrek taşı ameliyatlarının başarılı bir şekilde yapılmaya başlandığını belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Gürtan şunları söyledi:

“Ülkemizde yaklaşık yüzde 15 oranında görülen üriner sistem taş hastalığı, Bayburt ilimizde de sıklıkla görülmekte ayrıca hastaların yaşam kalitesi ve sağlığını pek çok açıdan olumsuz yönde etkilemektedir. Hastanemize yeni alınan cihazlar ile ameliyat gerektiren böbrek taşı hastalarında, hastaya herhangi bir kesi yapmadan üretra adını verdiğimiz idrar kanalından girerek mesane (idrar kesesi) ve üreterlerden (böbrek ve idrar kesesini birbirine bağlayan kanal) geçerek böbreğe ulaşmaktayız. Cihazın en önemli avantajı olan uç kısmının bükülebilir özelliği sayesinde böbreğin tüm bölgelerine kolaylıkla ulaşabilmekte ve bu esnada böbrek taşlarını lazer ile kırarak toz haline getirebilmekteyiz. Sonrasında toz haline gelen bu parçaları hastalar rahat bir şekilde kendileri düşürebiliyor. Bu ameliyatları gerçekleştirdiğimiz cihazları hastanemize kazandıran Hastanemizin Başhekimi Dr. Murat Canpolat’a teşekkür ediyorum” dedi.

Yüksek başarı ve avantajlara sahip bu yöntemle hastaları bir gün sonra taburcu ederek, sağlıklı bir şekilde evlerine gönderdiklerini belirten Gürtan, hastaların bu tür ameliyatlar için öncesinde çevre illere gitmek zorunda kaldığını artık bir yere gitmeden bu ameliyatların Bayburt Devlet Hastanesi’nde de başarılı bir şekilde uygulandığını ifade etti. 

Ameliyat olan hastaları üroloji servisinde ziyaret eden Başhekim Dr. Murat Canpolat’a ziyaretleri için teşekkür eden hastalar, tedavi süreçleri, hastane ve başarılı operasyonlar ile ilgili duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.