Dolar 32,5580
Euro 34,9582
Altın 2.440,16
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 18°C

Bayburt, deprem bölgesine destek için üzerine düşeni yapıyor

Bayburt, deprem bölgesine destek için üzerine düşeni yapıyor
6 Şubat 2023 21:03 | Son Güncellenme: 9 Şubat 2023 15:24
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi olan ve birçok ilimizde hissedilen depremin ardından bölgeye yardımlar devam ediyor.

6 Şubat Pazartesi Gece 04:17’de yaşanan ve merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi olarak belirlenen 7.5 büyüklüğündeki depremin etkisi Türkiye’nin birçok ili başta olmak üzere komşu ülkelerden de hissedildi.

Depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı koordinasyonunda bölgeye yardım ulaştırmak üzere ülke çapında harekete geçildi. Enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği deprem bölgesine, vatandaşların yardımları devam ediyor. Bu kapsamda Bayburt’tan toplanan yardımlar ve iş makineleri bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Vali Cüneyt Epcim, zor zamanlarda Bayburtluların devletinin ve milletinin her daim yanında olduğunu belirterek yaptığı açıklamada;

“İlk andan itibaren deprem bölgesine yardımlarını esirgemeyen kadirşinas ve hayırsever Bayburt halkına teşekkür ediyoruz. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Destek ve Yardımlarını bölgeye ulaştırmak isteyen vatandaşlar Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu önünde Bayburt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) vakfı tarafından koordine edilen merkezler üzerinden iletişime geçmeleri gerekiyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.